حجت الاسلام و المسلمین اکبرپور روشن، مدیر اجرایی بیست و پنجمین همایش کتاب سال حوزه از ارسال یک هزار و ۳۸۶ اثر به دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: از مجموع آثار وارد شده به دبیرخانه همایش تعداد یک هزار و ۳۱ کتاب و تعداد ۳۵۵ پایان نامه ثبت شده است.
وی افزود: در این همایش چهار اثر به عنوان اثر برگزیده، ۲۱ اثر به عنوان آثار شایسته قدردانی و ۳۲ اثر به عنوان آثار شایسته تحسین شناخته شدند.
حجت الاسلام سید حمید جزایری دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه نیز در این نشست از رشد ۳۵ درصدی ارسال آثار به دبیرخانه همایش امسال نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.
وی گفت: در امتیازدهی به آثار برگزیده علاوه بر توجه به قالبهای شکلی و محتوایی اثر، توجه به محورهای ویژه ای، چون خانواده و هوش مصنوعی توسط داوران در نظر گرفته شده است.
آیت الله سبحانی سخنران ویژه این مراسم نیز بر کارآمدی و روز آمدی آثار و پژوهشهای حوزوی و دانشگاهی تاکید کرد و گفت: آثار پژوهشی باید ضعفها و خلاءها را پرکنند و دردی از جامعه را مداوا کنند.
وی با بیان این که چاره اندیشی برای مشکلات و معضلات جامعه روش علمای گرانسنگ شیعه است، افزود: نباید آثار ما تکرار مکررات باشد بلکه باید آفاق جدید و زوایای نوینی بر موضوعات بگشاید.
آیت الله سبحانی بر راه اندازی مرکز پاسخگویی حوزه به پرسشها و مسائل پیش آمده تاکید کرد و گفت: در حوزه باید مرکزی منسجم با علمایی مسلط به مبانی علوم دینی راه اندازی شود که بتوانند به موضوعات و شبهات پیش آمده به بهترین نحو پاسخ دهند.
آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور نیز در این همایش به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: پایه اصلی انقلاب اسلامی، معرفت الهی و نظریه برآمده از انقلاب اسلامی بود.
معرفی برترینهای کتاب سال حوزه
وی حوزههای علمیه را تولیدکننده نظریه انقلاب اسلامی دانست و گفت: طلاب جوان و شاگردان صدیق امام جعفر صادق علیه السلام پای این راه و آرمان امام خمینی (ره) ایستاده اند و ادامه این مسیر بر عهده حوزویان جوان است.
آیت الله اعرافی فجر انقلاب اسلامی را شروعی از نقطه صفر دانست و گفت: پیش از انقلاب جنبشهایی در دنیا وجود داشت، اما انقلاب اسلامی ذاتا و ماهیتا متفاوت با تمامی آنها بود و مردم و حوزههای علمیه با دست خالی این انقلاب عظیم را به وجود آوردند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: ما در اوایل انقلاب در بسیاری از جهات در نقطه صفر بودیم و اکنون به این دستاوردها رسیده ایم.
در این همایش از خدمات و مجاهدت علمی مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی به عنوان مرجعی انقلابی تقدیر شد.