رحیم مطهر نژاد، مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور در مراسم افتتاح خط تولید موتور سیکلت در کارگاه مهارتی و حرفه آموزی زندان مرکزی قم با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۰ هزار زندانی در زندانهای کشور شاغل حقوق بگیرهستند، گفت: اشتغال زندانیان کشور در رشتههایی، چون تولید موتور سیکلت، قطعات خودرو، صنایع دستی، دوچرخه، صنایع چوب و گروههای فلزی از فعالیتهای بنیاد تعاون است.
وی افزود: زندانیان به این صورت با فعالیت و اشتغال خود در اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی میکنند.
مطهر نژاد با اشاره به اینکه این بنیاد با سابقه بیش از ۸۰ سال خود دو وظیفه حرفه آموزی و توانمند سازی را برای بازگشت زندانیان به جامعه را برعهده دارد افزود: بنیاد تعاون زندانیان کشور سالیانه ۸۰ هزار نفر را سالیانه آموزش و زمینه حرفه آموزی آنان فراهم میشود.
وی گفت: در حال حاضر ۴۰ هزار نفر زندانی حقوق بگیر در زندانهای کشور داریم که ۵ هزار محصول تولید میکنند.
مطهر نژاد کشاورزی را از دیگر زمینههای اصلی اشتغال آفرینی این بنیاد برای زندانیان عنوان کرد و افزود: بیش از ۱۵ هزار هکتار زمین در اختیار بنیاد تعاونی زندانهای کشور است که فعالیتهای مختلف کشاورزی، باغبانی، گلخانه داری، پرورش دام، طیور و آبزی پروری انجام میدهند.
وی در خصوص حمایتهای پس از آزادی زندانیان گفت برای اشتغال زندانیان پس از آزادی خلاهایی وجود دارد و زندانیان در دو مقطع زندانی بودن و پس از آزادی نیاز به کار و شغل دارند تا بتوانند جذب جامعه شوند و نیاز است حمایتهای لازم از رندانیان برای دوران پس از آزادی پیش بینی شود.
مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور از ظرفیت تولید ۴۰ هزار پابند الکترونیکی در کشور خبر داد و افزود: برای ۱۰ هزار زندانی پا بند الکترونیک با هدف اشتغال زندانیان ایجاد شده است و از همه قضات میخواهیم در احکام خود با هدف کمک به حرفه آموزی و ایجاد مهارت در زندانیان به سمت پابندهای الکترونیکی حرکت کنند.
وی تاکید کرد: اشتغال در داخل زندانها از اولویتهای کاری بنیاد است و تلاش میکنیم کسانی که امکان بیرون آمدن از زندان را ندارند در داخل زندان برای آنان شغل فراهم شود.