بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم و تاثیر این اصلاحیه بر پیش رفتن به سمت عدالت مالیاتی گفت: در کشور ما پرداختن به حوزه مالیات عمر زیادی ندارد همچنین از ایجاد پایههای جدید مالیاتی در کشور ما زمان زیادی نمیگذرد.
وی ادامه داد: در این شرایط ضروری است که دادهها و زیرساختها و اطلاعات دقیقی درباره درآمد و میزان سود افراد و تمام فعالان اقتصادی و کسانی که درآمد دارند، داشته باشیم.
محبی بیان کرد: برای اجرای این شیوه و رفتن به سمت عدالت مالیاتی باید قانون مالیاتهای مستقیم را در کشور اصلاح کرد که لایحه آن هم به مجلس ارائه شده است، اما در روند بررسی این لایحه باید دقت کافی انجام شود تا حقوق دیگران ضایع نشود.
نماینده مردم شهرهای جغتای، جوین و سبزوار در مجلس بیان کرد: کسانی که فرار مالیاتی گستردهای دارند باید با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم شناسایی شوند. ما در اظهارات بعضی از مسئولین سازمان برنامه و بودجه شاهدیم که مثال میزنند شرکتهایی وجود دارند که بین ۴۰ تا ۱۰۰ میلیارد مالیات میدادند، اما مشخص شده که باید ۱۴۰۰ میلیارد مالیات پرداخت میکرده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: این موارد نشان میدهد که فاصله کاملا معناداری با عدالت مالیاتی داریم و باید این شکافها و خلاها در کشور پر شود تا بتوانیم به عدالت مالیاتی نزدیک شویم.
محبی گفت: یکی از اهداف لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم این است که به عدالت مالیاتی برسیم. شکافها و خلاهای موجود که منجر به فرار مالیاتی میشود را شناسایی کنیم و بتوانیم معافیتهای مالیاتی غیرضرور و بدون حساب و کتاب را ساماندهی کنیم البته به یکی از مسائلی که باید هوشمندانه در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم توجه شود این است که باید در خصوص مالیات اصناف و تولید کنندگان نیز مراقبت لازم انجام شود.
نماینده مردم شهرهای جغتای، جوین و سبزوار در مجلس اظهار کرد: در بعضی از شهرستانها بهدلیل اینکه در صنعت ضعف دارند، رویکرد صنفی در این شهرستانها بیشتر است، یعنی سرانه وجود مغازهها و اصناف کاملا گسترده است.
وی ادامه داد: این اصناف در یک شرایط رقابتی که قرار میگیرند با یک سود حداقلی برای خودشان مشتری جلب میکنند، لذا باید به صورت حساب شده بررسی شود که براساس چه سودی این توانمندی برای آنها ایجاد شده است.
محبی افزود: دادن ضریب به مالیات، تعیین سرانه متناسب با هر شهر و روستا باید با دقت در این لایحه احصا شود و متناسب با هر منطقه مالیات مستقیم تعیین شود.
وی گفت: مالیات اساسا باید از سود گرفته شود که در قانون مالیاتهای مستقیم بهدنبال اجرای درست این شیوه هستیم. در کشور ما، چون عدهای پولشویی میکنند، هنوز نتواستهایم مالیات برعایدی سرمایه را اجرایی کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: کلیت لایحه اصلاح مالیاتهای مستقیم به این دلیل است که افراد از مسیرهای مختلفی درآمد اخذ میکنند و شامل معافیتهای مالیاتی هم میشوند در صورتی که اگر این شیوه اصلاح شود و مالیات بر مجموع درآمد اجرایی شود طبیعتا تمام ورودی حساب افراد بررسی میشود.