یوسف‌پور با اشاره به وضعیت تالاب گندمان به عنوان نامزد ثبت جهانی گفت: ثبت گونه‌های پرنده در این تالاب به ۳۰۷ مورد رسیده است.

سعید یوسف‌پور با اشاره به شرایط احیای تالاب گندمان پس از دو دهه خشکسالی و آتش‌سوزی‌های مختلف، اظهار داشت: در سال ۸۸ این تالاب حدود ۵۰ شبانه‌روز در آتش سوخت.

وی با اشاره به آغاز عملیات احیای این تالاب با همت مردم، کشاورزان و دستگاه‌های اجرایی از سال ۹۰، افزود: احیای این تالاب از اتفاقات بزرگ کشور در حوزه محیط زیست بود و هم‌اکنون به عنوان بهترین زیستگاه پرندگان کشور و خاورمیانه و بهشت پرنده‌نگری تبدیل شده است.

یوسف پور اضافه کرد: براساس وضعیت و موقعیت این تالاب از سال ۹۴ تاکنون موضوع شهر تالابی برای گندمان در مجمع جهانی تالابی مطرح می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه این تالاب به عنوان کاندیدای سایت کنوانسیون رامسر مطرح شده، بیان داشت: توسعه بخش گردشگری پایدار در این منطقه از برنامه‌های شاخص محیط زیست و اداره کل میراث فرهنگی است تا زمینه اشتغال پایدار منطقه نیز بیشس از پیش فراهم شود.


بیشتر بخوانید


یوسف پور گفت: تالاب گندمان با حدود هزار و ۷۰ هکتار وسعت در فاصله ۶۰ کیلومتری مرکز استان در شهرستان بروجن قرار دارد و با توجه به برنامه احیای این تالاب که در سال‌های گذشته انجام شده، اکنون به عنوان یک زیستگاه و مامن خوب برای پرندگان مهاجر است.

وی تصریح کرد: هم‌اینک تالاب چغاخور و گندمان به عنوان پناهگاه حیات وحش مطرح است که تالاب بین المللی چغاخور در سال ۸۹ به ثبت جهانی رسید و در کنوانسیون رامسر ثبت شد؛ تالاب گندمان نیز امسال در برنامه ثبت جهانی قرار دارد که برای ثبت آن، فرم‌های لازم به دبیرخانه جهانی کنوانسیون رامسر ارسال شده و امسال به نتیجه خواهد رسید.

یوسف پور ادامه داد: این تالاب مهمترین زیستگاه جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخم‌گذاری پرندگان مهاجر به شمار می‌رود که در دفتر بین‌المللی تحقیقات پرندگان آبزی (لندن-۱۳۵۲) به ثبت رسیده است.

شهرستان بروجن در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار