علی چالهچاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : امسال با توجه به تقارن عید نوروز و ماه مبارک رمضان و لزوم تأمین اقلام اساسی موردنیاز بازار باید در دو حوزه تأمین اقلام تولیدی از طریق واحدهای تولیدی در سطح استان و کشور و حوزه تأمین مرغ موردنیاز بازار پیگیری کنیم که کمبودی نداشته باشیم که خوشبختانه این اقدام صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: بر اساس هدفگذاری وزارتخانه برای استانها با توجه به ظرفیت جوجهریزی در نظر گرفتهشده، قطعاً بخشی از نیاز شروع سال جدید و ماه مبارک رمضان را به این صورت تأمین میشود.
چالهچاله یادآور شد: بهصورت مستمر هم پیگیر تأمین نهادههای موردنیاز برای مرغداریها، دامداریها و واحدهای پرورشی روستایی برای تأمین گوشت سفید و قرمز هستیم.
وی افزود: در حوزه جوجهریزی بر اساس هدفگذاری انجامشده بیش از ۴۰ درصد از میزان جوجهریزی پیشتر هستیم.
چالهچاله با توجه به تقاضای بالای بازار برای اقلام اساسی، اذعان کرد: بخش دیگر تأمین اقلام تنظیم بازار توسط وزارت جهاد کشاورزی است که بهصورت مستقیم مدیریت شده و واردات و تولیدات داخل را از طریق شرکتهای وابسته به وزارت جهاد کشاورزی تحت عنوان اقلام تنظیم بازار در اختیار استانها قرار میدهد که شامل شکر، برنج وارداتی، مرغ و گوشت است.
رئیس سازمان جهاد استان کرمانشاه در راستای مدیریت تأمین اقلام تنظیم بازار، گفت: در حال حاضر بنا به اعلام وزارتخانه وضعیت ذخیرهسازی از شرایط مناسب و مطلوبی برخوردار است هیچگونه کمبودی وجود ندارد چراکه مدیریت بهصورت متمرکز انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود بخشی از انبارها در استان کرمانشاه مدیریت بهصورت متمرکز توسط وزارت جهاد و با عاملیت شرکتهای خصوصی زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی مثل شرکت بازرگانی دولتی ایران و شرکت پشتیبانی امور دام، عرضه انجام میگیرد.
وی گفت: طبق پیگیریهای انجامشده چنانچه نوسانی در تهیه اقلام تنظیم بازاری پیش آید سازمان جهاد کشاورزی میتواند با تزریق بهموقع این اقلام از احتمال چالشهای متعدد در بازار جلوگیری کند.
چالهچاله در تشریح نحوه توزیع اقلام تنظیم بازار، بیان کرد: با مدیریت تیم اقتصادی استانداری و شخص استاندار مراکز عرضه مستقیم کالاهای اساسی به مناسبت رسیدن ماه مبارک رمضان و پایان سال در سطح شهرستان کرمانشاه هشت مرکز و در سایر شهرستانها حداقل یک مرکز عرضه مستقیم راهاندازی شده است.
وی با اشاره به مشارکت مستقیم واحدهای تولیدی، افزود: بخشی از اقلام تنظیم بازار در این مراکز عرضه میشود که البته واحدهای تولیدی در سطح استان نیز میتوانند بهصورت مستقیم، با حذف واسطهها اقلام تولیدی خود را در این مراکز مثل واحدهای تولیدی لبنیات، کنسرو، کامپوت و رب گوجه عرضه کنند.
چالهچاله در رابطه با حذف واسطهها از بازار، اذعان کرد: برای عمدهفروشهایی که در سطح استان محصولاتی را وارد و بین واسطهها عرضه میکنند شرایطی فراهم شده که آنها هم اقلام خود را بهصورت مستقیم در این مراکز عرضه کنند.
رئیس جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در مورد نحوه همکاری با عمدهفروشها، گفت: برای فروشندگانی که بتوانند اقلام اساسی موردنیاز بازار و متناسب با ماه مبارک رمضان را بین ۱۰ تا ۲۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه کنند آمادگی داریم که غرفههای مراکز توزیع را در اختیار قرار دهیم.
چالهچاله در راستای تأمین میوه شب عید و کنترل قیمت در ایام آخر سال، اظهار کرد: با توجه به سیاست جدیدی که امسال بهعنوان دومین سالی متوالی از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی ابلاغ شده است، در راستای تأمین میوه شب عید بخشی از نیاز بازار برای جلوگیری از گرانی با یک شرایط خاصی از تعاون روستایی تحت مدیریت سازمان جهاد کشاورزی تأمین میشود.
وی افزود: مشابه سال گذشته و بر اساس شرایطی که در کل کشور شاهد هستیم، بخشی از نیاز سیب و پرتقال مورد نیاز عید نوروز خریداریشده و برای ذخیرهسازی بهمرور در حال انتقال به استان است که در ایام عید نسبت به توزیع آنها اقدام لازم صورت گیرد .