نوروز عزیزی رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت نان متاثر از چندین عامل است که مانند حلقههای یک زنجیر به هم مرتبط هستند، گفت : کیفیت گندم، کیفیت آرد تولیدی توسط کارخانجات، کارگر ماهر و دستگاههای استاندارد و به روز پخت نان از مهمترین عوامل اثرگذار بر کیفیت نان است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین مشکل را در دو بخش کیفیت گندم و کارگر ماهر داریم، گفت: کیفیت گندم گاهی باعث میشود آرد دچار مشکل شود، والا مشکل چندانی در زمینه تولید آرد توسط کارخانجات نداریم.
عزیزی از اهمیت کارگر ماهر هم یاد کرد و افزود: وقتی کارگری ماهر باشد میتواند آرد درجه دو و سه را نیز به یک نان خوب و با کیفیت تبدیل کند، اما اگر کارگر ماهر نباشد نمیتواند از با کیفیتترین آرد نیز نان خوب تهیه کند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل اینکه خبازیها سود و درآمد چندانی ندارند، امکان پرداخت دستمزد بالا به کارگران را نداشته و این امر استفاده از کارگر ماهر در خبازیها را تحت تاثیر قرار داده است.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه معتقد است، با وجود مجموع این موارد، کیفیت نان در کرمانشاه قابل قبول بوده و حتی نسبت به برخی نقاط دیگر کشور کیفیت نان ما عالی است.
عزیزی تاکید کرد: البته نمیتوان این نکته را نیز نادیده گرفت که ممکن است از یکصد نانوایی، یک نانوایی نان خوبی پخت نکند، اما نمیتوان این امر را به همه خبازیها تعمیم داد.
وی سپس اشارهای هم به ویدیویی که طی چند وقت اخیر درباره کیفیت آرد کرمانشاه در فضای مجازی منتشر شده داشت و عنوان کرد: اینکه آردی که تحویل خبازیها میشود همیشه بیکیفیت باشد صحت ندارد، اما ممکن است گاهی در حین حمل آرد مشکلات سهوی رخ دهد که کیفیت آرد را تحت تاثیر قرار دهد.
رئیس اتحادیه خبازان کرمانشاه خاطرنشان کرد: آنچه در این کلیپ هم نشان داده شده، ممکن است ناشی از رطوبت گرفتن آرد به دلیل شرایط حمل و نقل و یا در روزهای بارانی بوده و نمیتوان گفت همیشه چنین چیزی رخ میدهد.
طی روزهای اخیر کلیپی در فضای مجازی منتشر شده که آرد خبازی در کرمانشاه را نشان میدهد که کیفیت پایین و نامطلوبی داشته و بصورت گلولههای آرد است .