مهرداد شریفی در نشست خبری با تبریک به مناسبت دهه پر فروغ فجر با اشاره به انتشار کتابچه شاخصهای کمی و کیفی حوزه درمان کشور با پرداختن به شاخص «کارآیی» و «در درسترس بودن» مراکز درمانی گفت: شاخصها نشان میدهد که بیمارستان ها، امکانات و تجهیزات درمانی برای ارایه خدمات به مردم، کارایی داشته و در دسترس آنان است.
او با اعلام اینکه شاخصهای دسترسی مجموعه سلامت فارس در سراسر استان در وضعیت مطلوبی قرار دارد؛ به طوری که متوسط این شاخص در کشور، یک و ۸۸ صدم بوده و این شاخص در استان فارس در وضعیت مطلوب یک و ۹۶ صدم است، افزود: شاخص درصد تختهای مراقبتهای ویژه درمانی در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، در کشور نیز ۲۰ و دو دهم است و این شاخص در فارس ۲۰ و چهار دهم است که نشان میدهد تعداد تختهای مراقبتهای ویژه در فارس، بیش از میانگین کشوری است.
او با اشاره به اینکه شاخص تختهای روانپزشکی بیمارستانها در کشور ۱۲ و دو دهم و در فارس، ۱۲ و هفت دهم است، عنوان کرد: با افتتاح بیمارستان روانپزشکی صدرا در آینده نزدیک، ظرفیت تختهای روانپزشکی استان از میانگین کشوری فراتر خواهد رفت.
معاون درمان دانشگاه با اعلام اینکه شاخص کارآیی مراکز درمانی و ضریب اشغال تخت در بیمارستانها در کشور ۶۸ و ۹ دهم است، توضیح داد: این شاخص در بیمارستانهای فارس، ۶۹ و ۴ دهم که نشان از بیمارپذیری بالای مراکز درمانی استان نسبت به میانگین کشوری است.
او با بیان اینکه ارائه خدمات درمانی بهنگام و استاندارد در بیمارستانهای استان موجب شده تا شاخص متوسط اقامت بیمار در مراکز درمانی فارس نسبت به میانگین کشوری کاهش یابد، ادامه داد: شاخص متوسط اقامت بیمار در بیمارستانهای کشور نیز ۳ و ۲ دهم و در فارس برابر با ۳ است.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری به موضوع گردشگری سلامت پرداخت و گفت: با تلاش مسئولان دانشگاه، توسعه زیر ساختها و ارائه خدمات درمانی، همکاری مشترک در حوزههای پژوهشی و درمانی و انعقاد تفاهم نامههای مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی شیراز با کشورهای تاجیکستان، عراق و عمان صورت گرفته است.
او همچنین با معرفی سامانه خودکشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان اقدامی ابتکاری در سطح کشور گفت: با راه اندازی این سامانه و ارائه خدمات تخصصی سلامت روان از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مردم، ۴۷ درصد مرگ درون بیمارستانی حاصل از خودکشی و ۲۳ درصد مرگ و میر حاصل از خودکشی نسبت به سال گذشته در فارس، کاهش پیدا کرده است.
شریفی همچنین در این نشست به مقایسه دستاوردهای حوزه درمان فارس در مقایسه با سالهای پیش از انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: پیش از انقلاب اسلامی، جراحی پیوند اعضا در هیچ کجای کشور انجام نمیشد، اما در حال حاضر، در بخشهای پیوند مراکز درمانی استان فارس، بیش از ۲۳ هزار پیوند در ارگانهای مختلف بدن انجام شده است.
او افزود: طی ۳۰ ماه اخیر، نزدیک به ۳ هزار عمل پیوند پیچیده کبد، روده، پانکراس و مغز استخوان در بیمارستانهای استان به ویژه در بیمارستان پیوند اعضای بو علی سینا شیراز انجام شده که به برکت نظام و انقلاب شکوهمند اسلامی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در راستای پیشرفت خدمات تخصصی و فوق تخصصی درمانی نیز اضافه کرد: پیش از انقلاب اسلامی، تنها ۶ تخت مراقبت ویژه در بیمارستان شهید دکتر فقیهی فعال بوده که این آمار در حال حاضر به هزار و ۱۳۵ تخت مراقبتهای ویژه، CCU، NICU و ICU در سراسر استان فارس افزایش یافته است.
او با اشاره به اینکه پیش از انقلاب اسلامی، بسیاری از کودکان به دلیل ناهنجاریهای مادرزادی در گوش، دچار ناشنوایی و کر و لال میشدند، اعلام کرد: در دو سال اخیر، ۲۸۸ عمل کاشت حلزون شنوایی در فارس انجام شده و در حال حاضر هیچ کودک زیر ۱۸ ماه در استان فارس، در نوبت این عمل درمانی قرار ندارد.