حلیا سادات حسینی مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران در آئین رونمایی از بسته محیط زیستی شهرداری تهران، مدیریت انرژی و منابع تجدیدپذیر گفت: امروز رونمایی از مرکز معاینه فنی دوستدار محیط زیست یعنی مرکز معاینه فنی الغدیر را داریم که با توجه به تفاهمنامه با ستاد معاینه فنی شهر تهران اجرایی شده است. در حقیقت مقرر شد برای پیاده سازی اسناد بالادستی در حوزه مدیریت انرژی که در دستور کار مجموعههای دولتی و عمومی است یکی از مراکز معاینه فنی به عنوان مرکز دوستدار محیط زیست مد نظر قرار گیرد که مرکز معاینه فنی الغدیر برای این کار انتخاب شد.
وی افزود: بی تردید فضای سبز شهر تهران با توجه به وجود مشکلات محیط زیستی از اهمیت زیادی برخوردار است و در این میان آبیاری فضای محیط زیست نیز اهمیت بسزایی دارد، به شکلی که ۴۰ درصد از آبیاریهای ما موجب کاهش راندمان میشود که عدد قابل توجهی است. موضوعی که با توجه به کمبود منابع آبی اهمیت آن بیش از پیش میشود؛ لذا یکی از اولویتهای این مرکز استفاده از روش نوینی بود که در حوزه آبیاری ذخیره سازی منابع آب را به همراه داشته باشد.
حسینی ادامه داد: با بهرهگیری از دانش بومی شرکتهای دانش بنیان اتفاقات خوبی در کشور رقم خورده است. بر همین اساس با کمک یکی از آنها برای اولین بار در تهران از سیستم آبیاری نوین بهره گرفته شد، سیستمی با عنوان آبیاری هوشمند که اهداف مختلفی را از جمله دقت در فیلد آبیاری و نظارت بهتر در بستر نرم افزاری را دنبال میکرد تا با حداقل میزان آبیاری از هدر رفت آب جلوگیری شود. به این ترتیب بحث استفاده از فناوری در بستر بومی فراهم شد.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه در مرکز معاینه فنی الغدیر قبلا فضای سبز با چاه آبیاری میشد، گفت: با اجرای سیستم جدید میزان خوبی کاهش مصرف از این چاه را داشتیم و از سوی دیگر با احداث نیروگاه خورشیدی در این مرکز، میزان مصرف آن مشخص شد.
وی ادامه داد: ما موظف هستیم ۲۰ درصد مصارف ساختمانهای شهرداری تهران را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین کنیم لذا نیروگاه هشت کیلوواتی در این مرکز به بهرهبرداری رسید تا بهینهسازی مصرف انرژی نیز در کنار آن در دستور کار قرار بگیرد همچنین بانک خازنی در این مرکز اجرایی شده که به کاهش مصرف انرژی کمک خواهد کرد.
حسینی در پایان تاکید کرد: با اجرای این پروژه ۱۷ درصد کاهش مصرف در آب آبیاری و ۳۷ درصد کاهش مصرف آب از چاه محقق شده است. نیروگاه هشت کیلوواتی واقع در این مرکز سالانه ۱۲ هزار کیلووات تولید برق دارد و معادل ۱۲ هزار و ۲۴۰ تن کاهش دی اکسید کربن البته امروز به صورت همزمان دو نیروگاه خورشیدی دیگر در مناطق ۲۱ و ۹ تهران به صورت برخط رونمایی خواهد شد. نیروگاه احداث شده در منطقه ۹، ۱۵ کیلوواتی است که ۲۲ هزار و ۵۰۰ کیلووات برق در سال تولید میکند و نیروگاه منطقه ۲۱ نیز ۱۰ کیلوواتی است که ۲۲ پنل ۴۵۰ واتی دارد.