شهرام مبارکی گفت: ۲ مولفه ترانزیتی بودن و کریدور بودن راههای جنوب سیستان و بلوچستان نقش بسزایی در فزونی تردد ناوگان سنگین دارد که این امر ناهمگنی جریان ترافیک و به تبع آن بالا بودن حوادث جادهای راه به همراه دارد.
وی بیان کرد: پر ترددترین مسیرهای حوزه جنوب سیستان و بلوچستان به ترتیب مسیرهای ایرانشهر به بمپور و برعکس، نیکشهر به چابهار و برعکس و گواتر به چابهار است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان گفت: سهم تردد پلاکهای غیربومی در جادههای جنوب استان معادل ۲۸ درصد کل وسایل نقلیه مشاهده شده بوده است.
وی با اشاره به افزایش ۱۶ درصدی تعداد وسایلنقلیه سنگین در مسیرهای جنوب سیستان و بلوچستان افزود: سامانههای هوشمند حمل و نقل از قبیل دوربینهای نظارت تصویری، سامانههای تردد شمار و سامانههای ثبت تخلف در تمام جادههای جنوب استان فعال هستند و از این طریق، وضعیت ترافیکی و همچنین رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در محورها مورد کنترل و پایش قرار میگیرد.
مبارکی تصریح کرد: بر اساس اطلاعات ثبت شده از وسایل نقلیه جنوب سیستان و بلوچستان در سامانههای پلاکخوان سایر استانها، بیشترین سهم مقاصد سفر خودروهای جنوب استان در این بازه زمانی بهترتیب به مقصد کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی بوده است.
وی خاطر نشان کرد: از رانندگان و کاربران جادهای تقاضا داریم قبل از سفر آخرین اطلاعات در مورد شرایط ترافیکی و جوی و محدودیتهای تردد احتمالی را از سامانه ۱۴۱ دریافت و پس از آن برای سفر خود برنامهریزی کنند.