عضو رسمی مرکز وکلا استان البرز میگوید: دستمزدی که زن در ازای انجام کارهای خانه از همسرش دریافت میکند به تعبیر حقوقی با عبارت «اجرتالمثل ایام زوجیت» شناخته میشود.
سیده پگاه حسنین میافزاید: درخصوص اجرتالمثل ایام زوجیت در تبصره الحاقی ماده ۳۳۶ قانون مدنی بیان شده که: «چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرتالمثل باشد به دستور زوج و با قصد عدم تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرتالمثل کارهای انجامگرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم میکند.» در توضیح این ماده باید گفت که اولا از نظر شرعی و قانونی مهمترین وظیفه زن تمکین در مقابل شوهر است و منظور از تمکین انجام کارها و تکالیف خاص زناشویی و حسن معاشرت، خوشاخلاقی، رعایت نظافت و آرایش و سکونت در خانهای که شوهر تعیین میکند، است. (مفاد ماده ۱۰۸۵ و ۱۱۱۴ قانون مدنی).
این وکیل میگوید: پس در نتیجه مطالبه اجرت در مقابل اموری که در بالا اشاره شد مبنای شرعی و قانونی ندارد. اما اگر زن در خانه شوهر علاوه بر تکالیف شرعی و قانونی به عنوان همسر کارهایی از قبیل آشپزی برای شوهر و فرزندان و میهمانان و پذیرایی از آنان، شستن ظروف و لباسها، نظافت خانه، شیر دادن به فرزند و مراقبت از آنها را انجام دهد از نظر شرعی و قانونی مستحق دریافت اجرت (دستمزد) است.
لازم به تذکر و یادآوری است که بنا بر ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی و شرع نفقه زن عبارت است: «از مسکن البسه غذاها و اثاث البیت و ...» همانطور که در متن صریح قانون نیز درج شده است مرد موظف به تهیه «غذا» برای همسر خود است نه تهیه «مواد غذایی!»
به استناد مواد بیان شده در صورتی که زوجه قصد مطالبه دستمزد کارهایی که در خانه شوهر انجام داده، اما از نظر شرعی و قانونی بر عهده وی نبود را داشته باشد اولا این مطالبه مشروط به درخواست طلاق از ناحیه زوج نیست و زوجه میتواند در حین زندگی با شوهر درخواست اجرتالمثل کند.
ثانیا در خصوص آن قسمت از ماده که بیان کرده «با قصد عدم تبرع انجام داده باشد» منظور این است که زوجه قصد نداشته که امور را به صورت رایگان برای شوهرش انجام دهد، که در این مورد بین قضات اختلاف نظرهایی وجود دارد، اما در مجموع بیشتر قضات عدم تبرع زوجه در انجام کارها را به استناد برخی از اصول حقوقی به صرف اینکه زن بگوید، «مجانی کار نمیکردم» میپذیرند. بخصوص در جایی که درخواست طلاق از ناحیه زوج باشد.
ضمنا بنا به ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده اجرت المثل از حقوق مالی زوجه است که دادگاه باید ضمن رای طلاق در خصوص آن تعیین تکلیف کند. لازم به ذکر است که امکان مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت و نحله وجود ندارد و نحله در جایی به زن تعلق می گیرد که اجرت المثل به وی تعلق نگرقته باشد.
پس زوجه میتواند با دادن دادخواست مطالبه اجرتالمثل ایام زوجیت با جلب نظر کارشناس به طرفیت زوج از این حق شرعی و قانونی خود بهرهمند شود و البته در صورتی که زوج اموالی نداشته باشد از نظر قانونی امکان دادن دادخواست اعسار و تقسیط اجرت المثل را خواهد داشت.
منبع: همشهری آنلاین
چرا با این سخنان می خواهید خانواده و زاد و لد را نابود کنید ؟ چرا غیر مستقیم مردان را به راه غیر شرعی هدایت می کنید؟ چرا همه مردان جوان و حتی کهن سال آرزوی جوامع لائیک غرب را داارند؟ازدواج و خانواده و فرزند آوری و آرامش و صداقت و کمال طلبی و دیانت پر
ای گل فروش گل چه ستانی به سیم گل وز گل عزیزتر چه ستانی به سیم گل
خواهشا خواهشا خواهشا تعامل خانواده را با معامله بازاری مقایسه نکنید زیرا هزارا خطر در کمین آینده همسران و فرزندان در توجه به مقام پول در قیاس با ارزش ها خواهد داشت و شرافت و غیرت و ایثار و محبت و صداقت و . . . از خانواده ها رخت بر خواهد بست با این اراجیف کانون خانواده را به میدان نبرد تبدیل نکنید و ادامه مبارزه زن زندگی آزادی را به خانواده ها و آینده فرزندان نکشید
آیا زن برای کارگری به خانه همسر می رود ؟ تا پس از اتمام کار در خواست مزد کند
آیا تاکید اسلام بر نفقه زن با این شمایل معنی کرده اید؟
ایا این بیان ضربه ای کاری تر از فمنیسم در آینده خانواده نخواهد بود ؟
پس مفهوم عشق کجا معنی می یابد؟ و اساسا چه کاره خواهد بود؟
لطفاً بیشتر توضیح بفرمایید.
این حرفها چیه می زنید همینجوری زنا همیشه طلبکارند لطفاً آشوب درست نکنید
هم تشکر می کنه از خانمش و هم مهر و محبت بیشتر می شه.
باید از خانم خونه تشکر کرد بابت اینهمه کاری که داره انجام می ده
کارهای خونه فرسایشی است
خواهشا خواهشا خواهشا تعامل خانواده را با معامله بازاری مقایسه نکنید زیرا هزارا خطر در کمین آینده همسران و فرزندان در توجه به مقام پول در قیاس با ارزش ها خواهد داشت و شرافت و غیرت و ایثار و محبت از خانواده ها رخت بر خواهد بست با این اراجیف کانون خانواده را به میدان نبرد تبدیل نکنید و ادامه مبارزه زن زندگی آزادی را به خانواده ها نکشید
بسیار بدی کردی و دیدی ثمرش را نیکی چه بدی داشت که یک بار نکردی
یه وقت روزی نتونستم پول در بیارم که غذا برات بخرم نری شکایتم کنی مهرت رو بذاری اجرا یا تقاضای اجرت المثل کنی ها...
وکیل ها نان خوبی از زنها میخورند هر پرونده ای که ازشون بگیرن بابت شکایت از مردها..تهش یه دیه ای نفقه ای نصیبشون میکنن و از کنارش اونا هم سود خوبی میبرن..
این را بدانید کسانی که به بعضی از امور مانند این مسئله ورود می کنندتنها هدفشان نابودی خانواده است و بس!
کدام قانون در مورد مردها درست اجرا میشود این کارها باعث میشود ازدواج رسمی کم شود
شاید از همه مشکلتر برای خانم ها بخصوص خانه دار ها خوابیدن تا ساغت 10 یا بیشتر صبح ها باشد و بعد این مظلومان تاریخ باید یه کوفتی برا شوهرای متوقعشان بسازند!
امان از آقایان همیشه متوقع و تنبل !
پرداخت دستمزد کارهای نکرده هم بشوند !!! مگر چه می کنند تنها کار سخت آنها وراجی وپر حرفی هست وغر زدن وپول خرج کردن وحتی مدعی هم بودن هست ، اگر برای این کار اجرت وحق الزحمه پرداخت کنیم ،که ما چنین پولی برای این کارها نداریم ! وگرنه با این امکانات وتجهیزات لوازم منزل وخانه چه کار خاصی می کنند ؟ البته بیشتر اوقات هم که خودمان کارهای خانه را هم حتی انجام می دهیم .
با این کارها رسانه ملی چه صدا وسیما وچه سایر سعی در تغییر سبک زندکی ایرانی واسلامی می کنند ، از قدیم که حداقل یک شرع و یک عرفی وجود داشت ،ولی حالا چه ؟؟؟
تو دین اسلام مرد میتونه ۴ تا زن بگیره
به خاطر وفاداری به خانواده فقط یکی میگره پس از حق خودش گذشته
تو زندگی مشترک باید درکنار هم باهم زندگی کرد
اگه قرار باشه بگن حق زن حق مرد همش باید باهم دعوا کنن
اینطوری اصلا پولی نمیمونه براش ک بره زن دوم بگیره
زن دوم از خونه ش پرت میکنه بیرون خخخخ
این قسمت را هم بفرمایید تا بینید که اسلام برای خانمها موهبت الهی است و کرامت انسانی به ارمغان می آورد .
حکم حجاب برای راحت بودن زن در بین مردان است و افکار منفی از ذهن ها را خارج می کند .
زن اولی ک با همه کم و کاست ش سازش کردن از اول و همین ک کمی مایه دار میشن زن دوم و میگیرن با اینکه حقوق زن اول و ب طور تکمیل نمیدن