زین الدینی گفت: یکی از مهمترین و شاخصترین رسالت و وظیفهای که دامپزشکی در حوزه بهداشت عمومی دارد مبارزه با بیماریهای مشترک بوده و بدون تردید کلید کنترل، پیشگیری و مبارزه با این بیماریها در دست دامپزشکی است.
وی عنوان کرد: سل و بروسلوز از جمله مهمترین این بیماریهای مشترک بین انسان و دام هستند که میتوانند از طریق مصرف فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه و آلوده، مصرف کنندگان را درگیر نموده و صدمات جبران ناپذیری به مبتلایان وارد کند.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای مبارزه با بیماری سل گاوی شناسایی دام از طریق تست و سپس در صورت مبتلا بودن دام حذف شود افزود: با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته از ابتدای سال تاکنون عملیات تست سل بر روی بیش از ۶ هزار راس دام سنگین صورت گرفت.
زین الدینی با بیان اینکه به منظور پیشگیری از بیماری تب مالت در دامهای سنگین خونگیری توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی صورت میگیرد که در صورت مبتلا بودن دام به این بیماری نیز بایستی حذف گردد تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون با انجام خونگیری بر روی بیش از ۸ هزار راس دام سنگین ردیابی این بیماری انجام شد و تعدادی از دامها که مثبت تشخیص داده شد روانه کشتارگاه شدند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با تاکید بر اهمیت رعایت امنیت زیستی، ضدعفونی کردن مرتب جایگاههای دام و رعایت اصول قرنطینهای برای انجام اقدامات کنترل و پیشگیری از این بیماری از دامداران درخواست کرد: در زمینه کنترل و پیشگیری از این دو بیماری و سایر بیماریهای مشترک بین انسان و دام و بیماریهای دامی که واگیر میباشند همکاری لازم را با اکیپهای دامپزشکی داشته باشند و از هرگونه جابجایی، حمل و نقل و ورود دام جدید به دامداری خود بدون هماهنگی با شبکه دامپزشکی خودداری کنند و بر اساس ضوابط بهداشتی سازمان دامپزشکی و حمل و نقل دامها با مجوز بهداشتی قرنطینهای اقدام کنند.