افشین محمدی با بیان اینکه در کشور بیش از ۲۰ هزار بیمار تالاسمی وجود دارد که معمولا ماهی دو بار خون میگیرند گفت: مصرف خون ما به خاطر بیماران تالاسمی بالاست و یک چهارم خون کشور برای این بیماران استفاده میشود.
او گفت: از ابتدای سال تاکنون قریب به ۹ هزار و ۵۰۰ واحد انتقال خون به استان تهران داشتیم و میزان اهدای خون استان نیز ۴۰ هزار واحد بوده است.
مدیرکل انتقال خون استان همدان با بیان اینکه پیشبینی ما این است که تا پایان سال ۴۴ هزار واحد اهدای خون داشته باشیم گفت: نگرانی ما همواره در تامین پلاکت است چرا که پلاکت عمر کمی دارد، اما پلاسما تا دو سال قابل نگهداری است.
محمدی با اشاره به اینکه ذخایر ما طوری تعریف شده که تا ۱۰ روز گلبول قرمز و خون را داشته باشیم، اما پلاکت اینطور نیست گفت: مصرف پلاکت در استان بالاست و شاید این موضوع به فعال بودن بخش هماتولوژی استان نسبت به استانهای دیگر برمیگردد چراکه بیماران از سایر استانها برای درمان به همدان میآیند.
او با بیان اینکه ما امروز بیش از ۲۰ هزار واحد پلاسما تهیه میکنیم که به کشورهای دیگر ارسال میشود گفت: این پلاسما به صورت خام به شرکتهای کشورهای توسعهیافته داده میشود و آنها چندین برابر قیمت داروی مشتق از پلاسما را به ما میفروشند که میطلبد خود شرایطی را فراهم کنیم تا این فراورده خام صادر نشود.
مدیرکل انتقال خون استان همدان با اشاره به اینکه این شرکتها در کشور و استان برای پذیرش پلاسما چندین روز بازرسی انجام میدهند که خوشبختانه ما تمام اصول را رعایت میکنیم گفت: این اعتبار را داریم که کشورهای پیشرفته پلاسما را از کشور و استان ما دریافت کنند و داروی مشتقات پلاسما بسازند.
محمدی گفت: همدان در شبکه خونرسانی کشور نیز نقش پررنگی دارد به طوری که بیش از یک چهارم خون ما به تهران ارسال میشود که یا خود مصرف میکند یا به استانهایی نظیر سیستان و بلوچستان ارسال میکند.
او گفت: هم اکنون میزان اهداکنندگان خون مستمر ۵۰ درصد، باسابقه ۲۵ درصد و بار اولی ۲۵ درصد است.