مقتدایی گفت: روزانه ۴۰ دانشجوی بین‌الملل از نظر شاخص‌های سلامت روان و جسم غربالگری می‌شوند و نتایج در شناسنامه سلامت دانشجویان ثبت می‌شود.

مهدی مقتدایی با تاکید بر اینکه بیش از ۲۰۰۰ دانشجوی بین الملل از کشور‌های مختلف جهان از جمله آمریکا و کانادا، استرالیا، ترکیه، سودان، یمن، بحرین، هند، آذربایجان، پاکستان، لبنان، افغانستان، سوریه و عراق در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال تحصیل هستند، گفت: براین اساس طرح شناسنامه سلامت دانشجویان بین‌الملل در این دانشگاه آغاز شده است.

معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص اهمیت این طرح برای دانشجویان و دانشگاه تصریح کرد: به چند دلیل این طرح مهم است، از جمله اینکه برای توسعه و رشد کیفیت آموزش و در راستای مسئولیت‌پذیری اجتماعی دانشگاه در قبال زیست دوران دانشجویی این طرح اجرا می‌شود. همچنین دانشگاه علوم پزشکی ایران بیشترین تعداد دانشجو جدید و دانشجویان شاغل به تحصیل خارجی را دارد، نکته مهم دیگر نیز این است که با در نظر گرفتن سیاست‌های مصوب درخصوص بین‌المللی کردن دانشگاه، سیاست‌های وزارت بهداشت و دانشگاه نسل سوم و متعاقب آن جذب دانشجویان از دیگر کشور‌ها و با توجه به دوری از خانواده و وطن؛ بررسی و بهبود وضعیت سلامت جسم و روان دانشجویان برای رسیدن به این هدف اهمیت ویژه‌ای دارد.

مقتدایی ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده روزانه ۴۰ دانشجو بین‌الملل از نظر شاخص‌های سلامت روان و جسم غربالگری و نتایج در شناسنامه سلامت دانشجویان ثبت می‌شود.

به گفته وی، براین اساس همه دانشجویان بین‌الملل از طریق پرسشنامه ۳ زبانه (زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی) با زبان اصلی خود در بخش خوداظهاری به پرسش‌های مربوطه پاسخ می‌دهند و در ادامه مراقبان سلامت معاینات لازم را برای کنترل فشارخون، اندازه‌گیری BMI چک قند خون، سنجش قدرت شنوایی و بینایی انجام می‌دهند. همچنین پزشک، معاینات فیزیکی را انجام داده و در صورت لزوم برای پیگیری‌های بیشتر پس از ثبت اطلاعات در فرم ارجاع به متخصص مربوطه ارجاع داده می‌شوند.

مقتدایی در پاسخ به اینکه چه واحد‌هایی از دانشگاه در این پروژه مشارکت دارند، گفت: این طرح از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی معاونت بین الملل و با همکاری اداره سلامت، معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه با بهره گیری از ظرفیت داخلی دانشگاه با حضور متخصصین در حوزه پزشکی، روانشناسی و ... به اجرا در آمده است.

وی افزود: این طرح با توجه به اهمیت سلامت جسم و روان دانشجویان جدید و دانشجویان بین الملل پایه گذاری شده است، بنابراین برای ارتقای رشد و توسعه کیفیت فضای آموزشی و همچنین بالا بردن رتبه علمی دانشگاه در سطح بین الملل تمام خدمات به صورت رایگان ارائه می­‌شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: از مهمترین دستاورد‌های که می‌­توان به آن اشاره کرد، آشنایی با بیماری‌های زمینه‌ای دانشجویان از بعد فیزیکی و همچنین احصای بیماری‌های روحی و روان آن‌ها و مهم‌تر از آن ایجاد نقشه راهی برای ارتقاء و بهبود مشاوره تحصیلی به دانشجویان و در نهایت انتقال تجربه از اجرای این طرح به سایر دانشگاه‌ها است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، اجرای طرح شناسنامه سلامت دانشجویان بین‌الملل از ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ کلید خورده است و تا اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.