مهرداد عظیمی در حاشیه نشست با روسای مراکز آموزش فنی و حرفهای در جمع خبرنگاران افزود: این میزان اشتغال ۱۷ هزار نفر بیشتر از تعهد داده شده است.
وی با اشاره به اینکه آموزش مهارت و سنجش صلاحیت دو هدف اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای است، اظهار کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون آمار ثبت شده آموزش مهارت ۴ میلیون و ۶۰۰ نفر دوره است.
عظیمی بیان کرد: از ابتدای دولت تاکنون در حوزه سنجش صلاحیت حرفهای نیز سه میلیون و ۱۸۰ هزار نفر ثبت شده است که در مقایسه با دولت گذشته بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه یکی از شعارهای دولت واگذاری امور به مردم است، گفت: سازمان فنی و حرفهای ویژه و منحصر به فرد به این موضوع نگاه کرده است.
عظیمی یادآور شد: از ۳۰ هزار مجوز آموزشگاهی که صادر شده است ۲۲ هزار آموزشگاه فعال است و رشد هزار و ۳۰۰درصدی در زمینه واگذاری امور به مردم نسبت به زمان مدت مشابه در دولت گذشته داشته است.
وی با بیان اینکه سه هزار و ۵۰۰ مرکز جوار کارگاهی در کشور داریم که عزم سازمان برای مشارکت مردم را نشان میدهد، اظهار کرد: در حوزه مشاغل خانگی نسبت به گذشته ۳۷ درصد رشد داشتهایم که بیشتر مربوط به قالیبافی و صنایع چوب بوده است.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ۴ هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی در کشور داریم که در حین آموزش صاحب شغل میشوند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه مطالبه مردم اشتغال است، گفت: با تفاهم نامهی که با حوزه معاونت توسعه اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی منعقد کردهایم قرار شد در پنج ماهه منتهی به پایان سال جاری ۵۰ هزار شغل در سامانه رصد ایجاد کنیم یعنی آموزشهای مهارتی که منجر به ایجاد شغل شود.
رییس سازمان آموزش فنی حرفهای کشور خاطر نشان کرد: ما در سه ماه ۶۷ هزار شغل ایجاد کردیم یعنی ۱۷ هزار نفر بیشتر از تعهدی که داده بودیم، برای سال آینده هم پیشنهاد ایجاد ۲۰۰ هزار شغل را مطرح کردیم.
عظیمی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه مهمترین سرمایه کشور سرمایه انسانی است، گفت: امروز در حاشیه سفر به لرستان از یک مرکز آموزشی بازدید کردیم که تحت تاثیر قرار گرفتیم، مرکزی که آموزش زنان بهبود یافته را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه یکی از موارد مورد توجه کاهش آسیبهای اجتماعی است، عنوان کرد: کارگاههای آموزشی از ظرفیت فوق العاده برخوردار هستند که میتواند به کاهش آسیبهای اجتماعی و توسعه سرمایه انسانی کمک کند زیرا آموزش در این کارگاه منجر به ایجاد شغل میشود.
رییس سازمان آموزش فنی حرفهای کشور تاکید کرد: توصیه میکنیم که توجه سازمانها و بخشها به یکی از اسناد مهم یعنی سند آمایش سرزمین است، توصیه ما این است که آموزشها متناسب با ظرفیت و اقلیم باشد.
عظیمی با بیان اینکه دولت در سفرهای خود مصوبات و منابع مالی برای استانها پیش بینی میکند، گفت: در سطح کشور ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مصوب شده است که تخصیص آن استانی است، بنابراین از استانداران با توجه به اهمیت آموزش مهارت در راستای ایجاد توسعه سرمایه انسانی و اشتغال دعوت میکنیم که نسبت به تخصیص اعتبار اقدام کنند.
تلاش دولت برای توسعه اشتغال و کاهش بیکاری
همچنین رییس سازمان آموزش فنی حرفهای کشور با اشاره به اینکه مهمترین وعده دولت کاهش بیکاری و توسعه اشتغال است، گفت: سازمان فنی حرفهای در کارگاههای آموزشی به توسعه سرمایه و مهارت کمک میکند.
عظیمی در آیین افتتاح کارگاه بانوی ایران زمین، بیان کرد: آسیب اجتماعی یکی از موضوعات مهم در کشور است و هر مسوولی باید روی کاهش آسیبهای اجتماعی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است هم تمرکز کند.
وی با بیان اینکه امروز مهمترین مطالبه مردم بحث اشتغال است، گفت: کارگاه بانوی ایران زمین نمادی از تولید اشتغال است.
رئیس سازمان آموزش فنی حرفهای کشور با اشاره به اینکه مهمترین وعده دولت کاهش بیکاری و توسعه اشتغال است، بیان کرد: سازمان فنی حرفهای در کارگاههای آموزشی به توسعه سرمایه و مهارت کمک میکند.
عظیمی افزود: در هر استانی کارگاههای آموزشی فنی حرفهای مهارت جو ضمن آموزش درآمد کسب میکند و این به عنوان یک ظرفیت محسوب میشود.
وی تاکید کرد: سازمان فنی حرفهای اینقدر ظرفیت و پتانسیل دارد که تمام خروجی کارگاههای آموزشی منجر به اشتغال شود.
رئیس سازمان آموزش فنی حرفهای کشور و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: با بانکها وارد مذاکره شدیم و قولهایی هم در خصوص تسهیلات اشتغالزایی مطرح کردهاند.
به گفته عظیمی چهار هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی مربوط به سازمان فنی و حرفه ای در کل کشور وجود دارد