آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در افتتاحیه جشنواره ملی پویانمایی و برنامههای عروسکی که در محل تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد ضمن گرامیداشت اعیاد شعبانیه عنوان کرد: امام حسین(ع) در زمان پیامبراکرم(ص) این گونه معرفی شده که "اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة" حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است و کار چراغ، روشنگری، نورافشانی و هدایتگری است و ایشان همه عمر خود را در راه روشنگری و هدایتگری صرف کرد.
امام جمعه زاهدان افزود: برای همین است که در روز اربعین عرض میکنیم "وَبَذَلَ مُهْجَتَهُ فیک، لِیسْتَنْقِذَ عِبادَک مِنَ الْجَهالَةِ وَحَیرَةِ الضَّلالَةِ" امام حسین(ع) خون دلش را در راه تو بذل کرد تا بندگانت را از جهالت، سرگردانی و گمراهی رهایی بخشد و در این راه از همه ابزارها استفاده کرد.
آیتالله محامی بیان داشت: حضرت ابوالفضل(ع) و سایر ائمه نیز همه هستی خود را برای این روشنگری و هدایتگری صرف کردند و اگر بخواهیم رهرو بزرگان و اولیا دین باشیم باید هر کدام از ما در هر جایگاهی که هستیم و با هر ابزاری که در اختیار داریم در مسیر هدایتگری و روشنگری قدم برداریم.
وی ادامه داد: مخاطبان ما اقشار مختلف در سطوح مختلف تحصیلی و سنی هستند و کودکان و نوجوانان نیز مخاطبان مهم و ارزشمند ما هستند که باید برای روشنگری آنها برنامهریزی و فعالیت متراکم و پیشرفته داشته باشیم و بر اساس اقتضائات آن به درستی عمل کنیم.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد:در احادیث آمده است کسی که بچه دارد و میخواهد با او کار کند و سخن بگوید باید سطح خود را به اندازه دوران کودکی پایین بیاورد تا از اندیشه، علاقه و فهم مخاطب خود اطلاع پیدا کند و بتواند متناسب با نیاز و سطح فهم با او سخن بگوید و این یک اصل کلی است و مصادیق فراوان دارد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: یکی از این مصادیق استفاده از ابزار هنری است و باید متناسب با سطح کودک کار کرد و از ابزار متناسب با او بهره برد و پویانمایی و برنامههای عروسکی یکی از این ابزارهاست که بیشترین مخاطب را در بین کودکان و نوجوانان دارد و اگر متولیان امر با این نگاه به کار بپردازند و هدف مقدس روشن گری را مد نظر داشته باشند میتوانند افتخار کنند که راه امام حسین(ع) را ادامه و سربازی برای هدایتگری این نسل جدید هستند.
آیتالله محامی گفت: کار روی نسل جدید ماندگار و تاثیرگذار است و در حدیث آمده دل کودک مثل صفحه سفیدی است که هر چه روی آن بنویسیم ماندگار است و اگر کار درست باشد ماندگارتر و اگر نادرست باشد تاثیر سوء آن بیشتر خواهد بود.
وی اذعان داشت: مهم است در کنار اهمیت هنر به عنوان قالب انتقال مفاهیم نکته مهم دیگر این است که هنرمند ما چه مفهوم، معنا و فرهنگی را به مخاطب منتقل میکند و این همان بحث مهمی است که در این جشنوارهها باید مد نظر قرار گیرد.
آيتالله محامی اضافه کرد: نسل جدید نیازمند آشنایی با معارف والای دینی و اخلاق اسلامی است و باید فرهنگ انقلابی و ایرانی را به نسل نو منتقل و آنها را با سبک زندگی اسلامی و ایرانی؛ پیشینه فرهنگی و تمدن کهن؛افتخارات ملی و دینی؛ بزرگان اسلام و ایران و نیز قهرمانان افتخار آفرین انقلاب و دفاع مقدس آشنا کنیم.
امام جمعه زاهدان اظهار داشت: این نکات باید سیاست های حاکم بر این جشنوارهها باشد تا بتواند موجی ایجاد و توجه هنرمندان مختلف را به این معارف و مفاهیم جلب کند تا با ابزار هنر بتوانند این معارف را منتقل کنند و کودکان نیز بتوانند به درستی از این محتوا استفاده کنند.
وی اطهار کرد: باید از فرصت میزبانی این جشنواره برای معرفی سیستان و بلوچستان و مزیتها و سرمایههای استان استفاده شود که البته در صدر جدول سرمایههای استان مردم خوب، شریف، فهمیم، انقلابی، ایران دوست و با استعداد هستند.
وی گفت: اگر سیستان و بلوچستان به عنوان پایتخت وحدت اسلامی معرفی شده و به تعبیر مقام معظم رهبری که فرمودند: "شناسنامه سیستان و بلوچستان شناسنامه انقلاب و اسلام است" باید برای معرفی این شناسنامه از فرصت میزبانی جشنواره ملی پویانمایی و برنامههای عروسکی استفاده شود.
وی افزود: در کنار برگزاری کارگاههای مختلف باید از فرصت حضور هنرمندان در استان نیز بهره ببریم به گونهای که گروههای مختلف بتوانند بازدیدهایی از نقاط مختلف استان داشتهباشند یا حداقل کار این است که با پخش فیلم ظرفیتهای استان را برای آنها ارائه کنیم تا هنرمندان با نگاه ظریف و هنری خود سوژه یابی و در گام بعد اقدام به تولید محتوا کنند.