داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به ضرورت توجه جدی به میراث ناملموس از جمله فرهنگ، اعتقادات و باورها در استان، گفت : در روزهای گذشته جلسه شورای ثبت آثار ناملموس در کرمانشاه برگزار شد و با وجود اینکه استانها سالانه یک یا دو اثر در حوزه ناملموس ثبت میکنند، اما در این نشست ۳۷ خوراک کرمانشاه ثبت ملی شد.
وی با اشاره به اینکه کرمانشاه سی و هفتمین شهر خلاق خوراک جهان است، عنوان کرد: دیپلماسی غذا به ویژه با کشورهای همسایه در دستور کار قرار گرفته است و امید داریم شهر خوراک خلاق ایران را در سطح ملی و بینالمللی معرفی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه قبل از انقلاب هیچ آثاری از استان در فهرست آثار جهانی به ثبت نرسیده بود، اما بعد از انقلاب سه اثر بیستون، اورامانات و امسال کاروانسرای بیستون به ثبت جهانی رسید، گفت: مسیر معبد آناهیتا تا ایوان مدائن در عراق با عنوان محور ساسانی بیش از ۴۰ اثر تاریخی را در خود جای داده و پیگیر ثبت جهانی آن هستیم.
وی عنوان کرد: این محور یک محور ویژه در دنیا خواهد بود، زیرا بزرگترین تک بنای سنگی ایران، بیستون، طاقبستان، بزرگترین قلعه دفاعی ایران در ریجاب، مجموعه آثار قصرشیرین، جاده ابریشم و بسیاری از آثار منحصر به فرد دیگر را در خود جای داده است.
فرمانی با بیان اینکه قبل از انقلاب ۶۶ اثر ملموس در استان به ثبت ملی رسیده بود، اما اکنون به ۲۲۳۹ اثر افزایش یافته است، گفت: استان کرمانشاه از این نظر بعد از استان فارس و خرم آباد سومین استان کشور است و چنانچه ثبت آثار با محدودیت مواجه نبود استان کرمانشاه در جایگاه نخست قرار داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه قبل از انقلاب یک موزه در استان وجود داشت و اکنون به ۲۰ مورد افزایش یافته است، بیان کرد: برای حفاظت از آثار از خود مردم کمک گرفته میشود و انجمن میراث فرهنگی و خیران میراث راهاندازی شده و ۴۲۰ انجمن در استان فعال است.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب در مجموع هشت کاوش در زمینه میراث فرهنگی انجام شده بود، اما تنها در سال گذشته ۱۰ مورد در استان انجام شد، افزود: بیش از ۹ اثر دفاع مقدس در استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پرونده هشت اثر آماده شده و امید داریم این آثار نیز ثبت شود.
فرمانی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سرمایهگذاری در گردشگری استان کرمانشاه، عنوان کرد: قبل از انقلاپب ۲۶ مورد تأسیسات گردشگری در استان وجود داشت و امروز به ۲۶۲ مورد افزایش یافته و از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۰ مورد موافقت اصولی برای سرمایهگذاری گردشگری صادر شده است .