سعید مساعد مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان گفت: تالاسمی به عنوان بیماری خونی مادرزادی و ژنتیکی محسوب میشود و علت آن اختلال در ساختار گلبول قرمز است.
وی ادامه داد: این بیماری از والدین به فرزندان منتقل میشود، بیماران مبتلا به تالاسمی دچار کم خونی میشوند و نیاز مداوم به دریافت خون دارند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان ادامه داد: ۳۷۴ بیمار تلاسمی در شهرستان سراوان وجود دارند که نیازمند درمان مادامالعمر هستند.
سعید مساعد همچنین به راههای پیشگیری از بیماری تالاسمی اشاره نمود و گفت: انجام مشاوره قبل از ازدواج، عدم ازدواج دو فرد مبتلا به تالاسمی مینور یا ناقل تالاسمی و انجام مشاوره در هفتههای ابتدایی بارداری و سقط جنین درصورت بیمار بودن آن از راههای پیشگیری از تولد نوزاد جدید مبتلا به تالاسمی میباشد.
وی گفت: آزمایشهای دوران بارداری در هفته ۱۰ تا ۱۲ بارداری با نمونه برداری از جنین انجام میشود و میتواند از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی پیشگیری کند.
وی با اشاره به اهمیت پیشگیری از تالاسمی گفت: بایستی از ظرفیت و نفوذ کلام ائمه جمعه، معتمدین و ریش سفیدان استفاده کنیم و آنها نیز در خصوص سلامت و پیشگیری با مردم صحبت کنند.