سعید محمودی ازناوه هنرمند عکاس و دبیر بخش عکس شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درمورد این دوره از جشنواره گفت: تعدد آثار در بخش عکس در تمامی جشنوارههای هنری کشور و سراسر دنیا در مقایسه با دیگر بخشها بیشتر است و امسال، ۲۳۱۵ فایل عکس از هنرمندان عکاس شرکت کننده دریافت کردیم و این نشان دهنده زیاد بودن تعداد آثار بوده است و هیأت داوران شایسته ما زمان زیادی برای داوری این بخش اختصاص دادند.
دبیر بخش عکاسی شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تصریح کرد: از میان ۶۸۴ عکاس، ۶۴ عکاس با ۸۴ اثر به جشنواره هنرهای تجسمی امسال راه پیدا کردند و بخشی از آثار به صورت مجموعه و بخشی هم به صورت تک عکس هستند. اما آن چه که در خور توجه است این است که کیفیت حضور شرکت کنندگان و آثارشان به این جشنواره بسیار مهم بود. چون شورای سیاست گذاری جشنواره، دبیر کل و برگزارکنندگان از افراد شایستهای دعوت به عمل آوردند و این موضوع در تمامی رشتهها محسوس بود و شاید بخشی از استقبال بالای شرکت کنندگان به خاطر حضور داوران بود و امسال، فراخوان کلی داشتیم و بخشی هم به عکاسی اختصاص داده شده بود.
محمودی ازناوه مطرح کرد: بنده فکر میکنم اگر به صورت تخصصی در جشنواره تجسمی فجر و در دل جشنهای انقلاب عکس وجود داشته باشد و مثل جشنواره فیلم فجر، جشنواره تخصصی عکس داشته باشیم آن وقت جشنواره بین المللی عکس فجر است و میتوان به صورت تفکیک شده بخشهای مختلف عکس داشته باشیم. اما از آن جایی که هنرهای تجسمی شاخههای مختلف دارد اگر قرار باشد رشتهها به صورت تخصصی باشند عکاسی هم میتواند مثل خوشنویسی تخصصیتر باشد و هنرمندان این حوزه هم، این توقع را دارند.
دبیر بخش عکاسی جشنواره هنرهای تجسمی فجر افزود: جشنوارهها ذیل سیاستهای شورای سیاست گذاری فعالیت میکنند و بودجههایی به آنها اختصاص داده میشود و ما هم به عنوان عکاس از این موضوع استقبال میکنیم تابه صورت گستردهتر اجرا شود. اما این که بخواهیم فقط مجموعه عکس یا تک عکس باشد باید هر دو بخش باشند. زیرا عکاس خوبی داریم که کارش مجموعه عکس یا تک عکس نیست. البته خیلی از هنرمندان خوب ما در بخش مجموعه عکس، اثر میفرستند، ولی با شاخصههای موردنظر آشنا نیستند و اگر بتوان کارگروههایی تشکیل داد و کارگاههای تخصصی برگزار کرد حداقل برای عکاسان راه پیدا کرده به بخش نمایشگاه میتواند مطلوب باشد.