محمدرضا نامآوری حقوقدان حوزه کار و کارگری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اساس قانون دستمزد کارگران باید متناسب با تورم افزایش یابد و هر تصمیمی که متناسب با این قانون نباشد، میتواند مورد اعتراض قرار گیرد زیرا قانون همچون شاخص برای کسانی عمل میکند که در یک شهر یا کشور زندگی میکنند.
وی با اشاره به اینکه افزایش دستمزد کارگران نیز یک مبنای قانونی دارد گفت: رابطه بین کارگر و کارفرما را قانون کار تعیین میکند که ماده ۴۱ آن به بحث افزایش دستمزد اختصاص دارد.
این حقوقدان با بیان اینکه بندهای یک و دو ماده ۴۱ قانون کار به صراحت اعلام کرده که افزایش دستمزد باید بر پایه تورم یا سبد معیشت باشد گفت: تورم از سوی بانک مرکزی یا مرکز آمار اعلام میشود و سبد معیشت نیز پس از بررسیهای کارشناسانه از سوی مراجع رسمی اعلام میشود. بنابر این افزایش دستمزد کارگران بر پایه اعداد و ارقامی است که از سوی مراجع رسمی دولتی اعلام میشود.
نامآوری گفت: آنچه در جلسات سه جانبه شورای عالی کار متشکل از نمایندگان دولت، کارگر و کارفرما بررسی و به نتیجه منجر میشود، در قالب صورت جلسه به تایید هر سه گروه دولت، کارگر و کارفرما میرسد و این صورتجلسه مبنای افزایش دستمزد برای سال آینده است.
وی در خصوص افزایش دستمزد در سالهای گذشته گفت: وقتی مبنای نص صریح قانون این است که افزایش دستمزد کارگران باید متناسب با تورم یا سبد معیشت باشد، اما اگر دستمزد مصوب، منطبق بندهای قانونی نباشد یعنی ترک فعل صورت گرفته است.
این حقوقدان در پاسخ به اینکه دولت و نمایندگان مجلس اعتقاد دارند که اگر حقوق کارگران را متناسب با تورم افزایش دهیم، قیمت تمام شده کالاها افزایش پیدا میکند و تورم و گرانی بیشتر میشود گفت: این اظهارات به هیچ عنوان نمیتواند مبنای تصمیم گیری باشد و برداشت سلیقهای از قانون است. وقتی قانون به صراحت تعیین کرده افزایش دستمزد باید متناسب با تورم و سبد معیشت باشد، هیچ مرجعی حق برداشت سلیقهای از قانون را ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مجلس مرجع قانونگذاری و دولت مسئول اجرای درست قانون است گفت: قوه مقننه، بر اساس شرایط قوانین را بررسی و تصویب میکند، اما نباید قانون را رها کند، بلکه مسئول نظارت بر اجرای قانون و عملکرد دولت است. بنابر این اگر شورای عالی کار افزایش دستمزد کارگران را بدون توجه به ماده ۴۱ قانون کار تصویب کرده، نمایندگان مجلس باید از دولت مطالبه اجرای درست قانون را داشته باشند.
نامآوری با بیان اینکه اگر دولت و مجلس اعتقاد دارند افزایش دستمزد بر پایه تورم و سبد معیشت درست نیست، باید دولت اصلاحیهای را در قالب لایحه به مجلس ارایه کند گفت: اگر هم نمایندگان معتقد هستند ماده ۴۱ قانون کار ایراد دارد، میتوانند در قالب طرح، اصلاحیهای به مجلس ارایه دهند. اما تا زمانی که دولت لایحه اصلاحیه نداده یا نمایندگان طرح اصلاحی ندارند، باید دستمزد کارگران بر مبنای آنچه در بند یک و دو ماده ۴۱ قانون کار آمده، افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه اجرا نشدن افزایش دستمزد مطابق ماده ۴۱ قانون کار، یک تخلف قانونی است گفت: افزایش دستمزد سه وجه دارد، اول قوه مقننه که قانون افزایش دستمزد را تصویب کرده، دوم قوه مجریه که باید این قانون را اجرا کند و سوم قوه قضاییه که باید به تخلف صورت گرفته رسیدگی کند اما مهم این است که اعتراض قانونی به صورت شکایت رسمی صورت گرفته باشد تا ملاک بررسی قرار گیرد.
چونکه هیچ کاری برای ملت انجام ندادهاند و تازه نقش زالو را عمل کرده اند و پول بیت المال را چپاول کرده و خون ملت را مکیده آمد
حیف نان که ایشان میل میکنند
اگر پای درخت چنار ........ بودند بعض این آقایان مفت خور بود
اگردستم رسدبرچرخ گردون ازاوپرسم که چون است وان چون
یکی راداده ای صدگونه نعمت یکی راقرص جو آلوده درخون
یه روز مثل ملت گرسنه بمونن یا تخم مرغ بخورن، عقلشون میاد سر جاشون!
گارگرش میخواهد زندگی تشکیل بدهد و اولاد از خدا داشته باشدو بازنشسته هم پسر و دختر دم بخت دارد و یا نوه
بگذریم ، حق الناس است بترسید از آخرت ،نمیتونید جواب اینها را بدید.
کف حقوق باید متناسب با ۱۰۰۰ دلار آزاد باشه
معنی این چی میتونه باشه...
کارگران در طول 45 سال گذشته جزء موثر ترین اجزای جامعه در جنگ و اقتصاد و تولید و صنعت و بقای جامعه بوده اند اما همیشه بیشترین فشار و ظلم و بی توجهی و غفلت از سوی جکومت در حقشون روا شده.
بخاطر سیاست های دولت این قشر تبدیل به ضعیف ترین و آسیب پذیر ترین لایه جامعه شده است.
وعده های 45 سال پیش در مورد رفاه و آب و برق و مسکن و آبادی دنیا و آخرت که فیلم هاش موجوده محقق نشده که هیچ بدتر هم شده...
جوانان امیدی به خانه دار شدن ندارند...
همین روند باشه به زودی شاهد تعطیلی کارخانه ها هستیم...
وقتی روزی 5-6 ساعت کار در تاکسی اینترنتی حدود 5 برابر حقوق 8 ساعت کار در کارخانجات درآمد داره خوب طبیعیه هیچ کس دیگر دنبال کارگری در کارخانجات نمیره...
متاسفم برا دولتی که دم از تولید ملی و حمایت از تولید داخلی داره اما نمیدونه که ریشه اصلی تولید ملی نیروی کار است...
شک نکنید همین روند باشه و حقوق متناسب تورم نباشه به زودی شاهد رکود در صنعت خواهیم بود چون نیروی کار نه تنها همین الان هم نیست بعدا هم کمتر خواهد شد.
گرچه افزایش سن بازنشستگی هم تیر خلاصی بود برا کار نکردن در صنعت که دیگر مقرون به صرفه نیست.
کار مثلِ جلوه حق تعالی می ماند که در تمام موجودات سرایت کرده است. همه موجودات، کار در آنها هست و با کار درست شده اند. صحیفه امام؛ ج ۷، ص۱۷۲
بعد با این حقوق توقع نداشته باشید جوانها ازدواج کنن
نه حقوق درست حسابی نه مزایا
حداقل حقوق رو عادلانه افزایش بدبد
انشاالله امثال در مورد کارگران وباز نشستگان تمام سطوح انشالله عمل واجرا بشه.