دومین جشنواره تقدیر از برترینهای حوزه تربیت و آموزش سازمانهای نیروهای مسلح با حضور جانشین ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و هیئت رئیسه فراجا، صبح شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ در مجتمع غدیر دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد.
سردار حبیب الله جان نثاری معاون تربیت و آموزش فراجا گفت: از دوران آموزش شعاری داشتیم و آن این بود که هر کسی در هر جایی هر کاری میخواهد انجام دهد باید آموزش ببیند این شعار نه فقط در نیروهای مسلح، بلکه باید در همه سازمانها انجام شود.
وی افزود: در دوران کرونا هیچ مرکز آموزشی در نیروهای مسلح تعطیل نشد تا در فرایند آموزش سربازان خللی ایجاد نشود.
سردار جان نثاری گفت: این جشنواره به علت بیماری کرونا با تأخیر برگزار شد.
در ادامه امیر سرتیپ دوم جواد سلطانیان دبیر جشنواره تربیت و آموزش سازمانهای نیروهای مسلح گفت: هدف از برگزاری این جشنواره؛ تقدیر از برترینهای حوزه تربیت و آموزش در سطح نیروهای مسلح به منظور ترویج فرهنگ یادگیری نوآوری و خلاقیت در سطح سازمانهای نیروهای مسلح، نهادینه کردن فرهنگ مربی گری معلمی انتقال تجارب و درس آموختهها، استفاده از محتوا، متون و منابع غنی و ارزشمند به روز تربیتی و آموزشی، تقدیر و ارج نهادن به فعالیتها و تلاشهای ارزشمند دستاندرکاران حوزه تربیت و آموزش، اعم از فرماندهان معاونان فرماندهان دانشگاهها و دانشکدهها مدیران حوزه تربیت و آموزش، فرماندهان مراکز تربیت و آموزشی استادان مدرسان و مربیان مؤلفان کارشناسان و سایر کارکنان، حوزه تربیت و آموزش دارای عملکرد برتر.
وی ادامه داد: ایجاد همسویی، ساماندهی، الگوسازی جلب مشارکت و در نتیجه، رشد و توسعه همه جانبه تربیت و آموزش، ترویج فرهنگ نکوداشت دستاندرکاران حوزه تربیت و آموزش در سطح نیروهای مسلح، نهادینه سازی روحیه تلاش رقابت سازنده و ارتقای انگیزه دست اندرکاران حوزه تربیت و آموزش از دیگر اهداف جشنواره است.
دبیر جشنواره گفت: چشمانداز تربیت و آموزش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ هجری شمسی توانمند در تعلیم و تربیت نیروی انسانی مؤمن متعهد به مبانی و ارزشهای انقلاب اسلامی، ولایی مردمی، بصیر، شجاع شهادت طلب متخصص کار آمد خلاق منضبط و نقش آفرین در آمادگی دفاعی برای مقابله با تهدیدات بویژه فرا منطقهای و افزایش بازدارندگی و برتری علوم و فنون دفاعی امنیتی در سطح منطقه است.
وی ادامه داد: راهبرد ۳۷ نظام جامع تربیت و آموزش نیروهای مسلح؛ پیش بینی تمهیدات مناسب در نظام جامع تربیت و آموزش سازمانهای نیروهای مسلح جهت توسعه و تعمیق نوآوری شکوفایی و روشهای خلاقانه و مبتکرانه در آموزش و قدردانی و تشویق سالانه از برترینهای این حوزه.
دبیر جشنواره گفت: مصوبه هیئت عالی سیاستگذاری نیروهای مسلح سال ۱۴۰۰: معاونت تربیت و آموزش ستاد کل نیروهای مسلح با در نظر گرفتن شاخصها و معیارها، افراد برتر در حوزه تربیت و آموزش معاونین آموزش رؤسای مراکز آموزش، استادان، محققین مدرسین و … را مشخص و در جشنوارههای آموزشی جوایز در شأن آموزش و مسابقات آموزشی اختصاص دهد.
وی ادامه داد: دامنه کاربرد جشنواره ستاد کل نیروهای مسلح و سازمانهای آجا، سپاه، ودجا و فراجا است. این جشنواره در سه سطح ستاد کل سازمان، نیرو برگزار میشود.
دبیر جشنواره گفت: عناوین و مشاغل تقدیر شده در جشنواره شهید صیاد شیرازی شامل خانواده معزز شهدای حوزه تربیت و آموزش از هر سازمان یک نفر، پیشکسوت برتر حوزه تربیت و آموزش از هر سازمان یک نفر، فرماندهان برتر دانشگاه و دانشکدهها، فرماندهان برتر مراکز آموزشی، فرمانده و مدیران برتر تربیتی، مدیر گروه برتر آموزشی، (شهید سپهبد صیاد شیرازی)، مؤلف کتاب آموزشی برتر از بین کلیه کتابهای آموزشی به چاپ رسیده در سازمان، مؤلف رساله و پایان نامه برتر، پژوهش برتر آموزشی، نوآور برتر حوزه تربیت و آموزش، مربی برتر عقیدتی سیاسی، مربی برتر حفاظت اطلاعات است.
وی گفت: عناوین تشویقات شامل تشویق در دستور ستاد کل نیرویهای مسلح ۸ نفر، ارشدیت ۴ نفر، کمک هزینه عتبات عالیات ۴۰ نفر، هدیه نقدی ۷۲ نفر است.