معاون سازمان انرژی اتمی کشور گفت: هیچ انسان فرهیخته‌ای در دنیا برای ساخت سلاح هسته‌ای تلاش نمی‌کند و آن‌هایی هم که این کار را انجام داده‌اند، بعد‌ها پشیمان شده‌اند.

امیرحسین فقهی در آیین افتتاحیه نمایشگاه دستاورد‌های هسته‌ای کشور که به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: مجاورت استان فارس با استان‌های جنوبی و نیروگاه‌های بزرگ اتمی، زمینه اشتغال جوانان این استان را فراهم می‌کند. 

او با بیان اینکه این نمایشگاه با هدف آگاه‌سازی عموم مردم در خصوص توسعه هسته‌ای کشور راه‌اندازی شده است، ابراز امیدواری کرد که راه برای حضور عموم مردم در این نمایشگاه باز شود. 

معاون سازمان انرژی اتمی کشور همچنین با بیان اینکه دانش هسته‌ای دارای بالاترین سطح استاندارد علمی است، عنوان کرد: در این زمینه، نقش دانشگاه قبل از نقش صنعت ایفا می‌شود و به همین جهت باید به شکلی مضاعف قدردان اساتید ارزشمند دانشگاهی باشیم. 

فقهی در ادامه به یک شبهه همیشگی در بین مردم اشاره کرد و گفت: ممکن است هنوز کسانی باشند که این شبهه را مطرح کنند که فناوری هسته‌ای با این هزینه‌هایی که دارد، به چه کار کشور می‌آید. اما اگر مردم به جای این سوال، سوالاتی دیگر را مطرح کنند که مثلا اگر کار‌هایی در راستای تخریب این کشور انجام می‌شد، واکنش دشمنان چه بود؟ آیا جنجال به پا می‌کردند یا سکوت؟ قطعا اگر دستیابی به انرژی هسته‌ای به ضرر کشور بود، آن‌ها سکوت می‌کردند، اما می‌بینیم که حتی دانشمندان ما را ترور و تحریم می‌کنند.

او خاطرنشان کرد: وقتی کسانی که در تاریخ این کشور سابقه منفی دارند از یک اقدام ما ناراحت می‌شوند، بدانید کار درست و خوبی در حال انجام است. 

رئیس پژوهشگاه‌های علوم و فنون هسته‌ای کشور گفت: اتهاماتی به ما وارد می‌شود که ایران در تلاش برای به دست‌آوردن بمب هسته‌ای است، در حالی که ما بیشترین همکاری را با آژانس بین‌المللی داشته‌ایم تا این را اثبات کنیم که فعالیت ما صلح‌آمیز است. 

فقهی در ادامه به بیان انتظاری از استان فارس پرداخت و گفت: به واسطه مجاورت استان فارس با استان‌های جنوبی کشور که محل احداث ۲۰ هزار مگاوات برق اتمی است، این انتظار وجود دارد که فارس برای تامین نیروی انسانی این نیروگاه‌ها به استان معین تبدیل شود. یعنی جوانان استان فارس به واسطه توسعه صنعت هسته‌ای، اشتغال تضمین شده خواهند داشت و باید تمام مسئولان استان به تحقق این امر کمک کنند. 

او در پایان ابراز امیدواری کرد که هیچ نخبه‌ای از استان فارس به واسطه برخی محدودیت‌ها، مجبور به مهاجرت به خارج از کشور نشود و اگر از فارس به استان‌های دیگر کشور می‌روند، این از سر ریز سرمایه‌های انسانی استان باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.