محمد عباسی موضوع آسیبهای اجتماعی در حوزه اتباع را از دغدغههای همیشگی و نیازمند رصد و بررسی دانست و گفت: جمهوری اسلامی همواره در حیات مبارک خود نسبت به سرنوشت مسلمانان احساس تکلیف کرده و این مساله را در رابطه با مهاجران در عمل ثابت کرده است.
وی مهاجران و اتباع خارجی را مردمی مظلوم دانست که به جمهوری اسلامی پناه آورده اند و افزود: در چند دهه اخیر با چنین تفکر انقلاب اسلامی تصمیم بر این شد که تعدادی از مهاجران در کشور زندگی و زیست کنند.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور، جمهوری اسلامی ایران را در پذیرایی و خدمات به مهاجران در دنیا پیشتاز دانست و گفت: حضور چند میلیون مهاجر که از خدمات دیگر شهروندان استفاده میکنند حتی در برخی کشورهای مدعی حقوق بشر در دنیا نیز دیده نمیشود، اما ایران اسلامی انها را با آغوش باز پذیرفته است.
عباسی با بیان اینکه حفاظتهای اجتماعی و حمایت از اتباع در ایران به خوبی انجام میشود گفت: اینها بخشی از مردم مظلومی هستند که تحت فشار استکبار جهانی به این حال رسیده و مجبور به ترک موطن خود شدند.
معاون وزیر کشور در ادامه تاکید کرد:، اما میزبانی ایران از آنها به این معنی نیست که نظم اجتماعی حاکم در کشور به هم خورد و باید اتباع خارجی در رعایت هنجارهای اجتماعی در حوزه آسیبها به نظم حاکم پایبند باشند.
به گفته رییس سازمان امور اجتماعی کشور، خوشبختانه ساماندهی مهاجران در ایران و برخی مسائل هویتی آنها در حال برنامه ریزی و شکل گیری است و وزارت کشور در آینده نزدیک برنامه جدی برای حوزه مهاجران دارد.
عبدالله مبینی رئیس سازمان ملی مهاجرت شمار اتباع خارجی مجاز در کشور را حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرده است که بیش از ۹۰ درصد آنها اتباع افغانستانی هستند.
جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و ساماندهی اتباع، صدور کارتهای شناسایی هوشمند را برای این قشر آغاز کرده است که تاکنون حدود یک میلیون کارت تحویل داده شده است.
بر اساس برآوردهای وزارت کشور نزدیک به ۶۷۰ هزار نفر از مجموع اتباع خارجی مجاز را دانش آموزان و نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر را دانشجو و طلاب علوم دینی تشکیل میدهند و حدود ۳۵ درصد یعنی تقریبا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر، زن هستند.
همچنین بیش از ۳۰۰ هزار تن از اتباع مجاز ثبت شده، کودکانی هستند که واجب التعلیم نیستند.
به گفته رییس سازمان ملی مهاجرت اتباعی که در بازه سنی ۱۳ تا ۲۵ سال قرار دارند، اغلب به دلیل فقر، ضعف معیشت و با انگیزه کسب درآمد در نتیجه شرایط بد اقتصادی که در کشور افغانستان وجود داشت برای کار به ایران آمدند.
ایرنا