آرش فرجزاده با بیان اینکه شیراز یک شهر ۲۰ هزار هکتاری با ۱۰۰ هزار هکتار حریم و یکی از چندین کلان شهر بزرگ در کشور است، گفت: شیراز یک شهر طولی با ۴۰ کیلومتر محدوده خدماتی و عرض حدود ۱۵ کیلومتری محسوب میشود و پروژههای شهرداری در نقاط مختلف شهر پراکنش دارد.
او با بیان اینکه محدوده بافت تاریخی فرهنگی نیز حدود ۳۶۰ هکتار وسعت این کلانشهر را پوشش و حرمین شریفین را در خود جای داده است، به اجرای پروژههای متفاوت در این کلانشهر علیرغم سختی کار اشاره و عنوان کرد: شهرداری شیراز در دومین دوره سفر ریاست جمهوری به فارس، بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه را افتتاح و کلنگ زنی کرد و از ابتدای دهه فجر تا ابتدای ماه رمضان نیز در حال آغاز عملیات اجرایی، افتتاح و بهره برداری بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه بزرگ، متوسط و کوچک مقیاس است.
قائم مقام شهرداری شیراز با توجه به این مسئله که شیراز شهری کوهستانی نیست و فقط در ضلع شمالی در محدوده خدماتی کوهستانی است، گفت: با این وجود حدود ۹ تونل در محدوده خدماتی شهر شیراز داریم که نشان دهنده توسعه مسیرها و راههای جدید است.
توسعه شیراز با پروژههای بزرگراهی
به گفته فرجزاده؛ بیش از ۴۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی در این کلانشهر تعریف شده که بخشی از آن در ایامالله دهه فجر افتتاح و بخش باقی مانده تا دو هفته آتی به بهرهبرداری میرسد.
او گفت: بزرگراه آیتالله محیالدین حائری شیراری در ادامه بزرگراه سپهبد شهید سلیمانی، بزرگراه سرلشگر شهید استوار و بزرگراه ۵۵ متری جنوب شهرک حافظ از جمله این پروژههای بزرگراهی است.
قائم مقام شهردار شیراز با تصریح بر این موضوع که شهرداری پروژهای در حوزه سخت افزاری تعریف کرده که با اجرایی شدن آن توسعه زیادی در بخشهای مختلف به ارمغان میآورد، گفت: به عنوان مثال؛ تردد در مسیر جنوبی محور آیتالله محیالدین حائری شیرازی از صداوسیما تا جوادیه و منصورآباد کمتر از هفت دقیقه زمان میبرد؛ در حالی که در گذشته زمان چندین برابری سپری میشد و این مهم نشان دهنده میزان اهمیت بالای دروازه پدافندی است.
فرجزاده همچنین با بیان اینکه شیراز به عنوان پایتخت محیط زیستی شناخته شده، از اجرای عملیات تکمیل بوستان ۳۰۰۰هکتاری کوهسار مهدی (عج) که حدفاصل کمربندی شمالی شیراز- کمربندی اکبر آباد تا جوادیه و در ضلع جنوبی آن تا بزرگراه سپهبد شهید سلیمانی تعریف شده، سخن گفت و افزود: در راستای نگهداری و صیانت از ارتفاعات، دولت این امر را به شهرداری واگذار کرده و در شهرداری هم درصدد است این بوستان را بوستانی تفریحی همانند بوستان کوهستانی دراک طراحی و اجرا کند.
توسعه خطوط مترو این کلانشهر علیرغم کمبود واگن
او به فعالیت و توسعه خطوط مترو این کلانشهر علیرغم کمبود واگن اشاره کرد و گفت: عملیات حفاری مکانیزه خط ۳ (توسعه غربی خط یک) آغاز شده و عملیات اجرایی خط ۴ هم در سفر ریاست جمهوری اجرایی شد.
رئیس شورای اطلاع رسانی شهرداری شیراز تاکید کرد: اجرای در پروژههای متعدد شهرداری این کلانشهر، اشتغالزایی شایان توجهی ایجاد کرده است.
فرجزاده در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شهرداری شیراز نهادی درآمد هزینه است، تصریح کرد: شهرداری درآمدی از دولت و منابع ملی دریافت نمیکند و طی همراهی با مردم در جهت توسعه و خدمت رسانی بهتر پیش میرود.
او به بودجه تقریبی پنج برابری شهرداری شیراز طی سه سال گذشته اشاره و عنوان کرد: در حالیکه مدیریت فعلی شهری در ابتدای فعالیت بودجه بیش از ۶ هزار میلیارد تومانی شیراز را تحویل گرفت، اما اکنون با بودجه بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومانی در حال توسعه شهر است.
قائم مقام شهردار شیراز با اشاره به برخی فعالیتهای شهرداری بیان کرد: اگرچه احداث موزه جزو وظایف شهرداری نیست، اما عملیات اجرایی موزه سرو در محدوده باغهای قصردشت در چند هزار متر مربع شروع خواهد شد.
فرجزاده با بیان اینکه در حوزه فرهنگی، شهرداری در مراسمات مذهبی و ملی فعال است، افزود: شهرداری شیراز ماه رمضان سال گذشته عهده دار افطاری ساده بود و امسال هم این برنامه را دنبال میکند.
قائممقام شهردار شیراز گفت: اگرچه حوزه کمربندی در اختیار ادارات کل راه و شهرسازی یا سازمان راهداریها قرار دارد، اما با توجه به مسائل و چالشهایی که در کمربندی جنوبی شیراز داریم، ساماندهی نزدیک به ۲۰ کیلومتر از این محور با دستور استاندار فارس به شهرداری سپرده شد و با موافقت شورای شهر این کلانشهر تقاطع نواب صفوی در کمربندی جنوبی در راستای ایمن سازی و تسهیل تردد تعریف و اکنون در حال اجرا است.
بهسازی چهار رودخانه در محدوده شهر
فرجزاده به بهسازی چهار رودخانه در محدوده شهر از جمله تنگ سرخ، رودخانه خشک، نهر اعظم و رودخانه چنار راهدار اشاره کرد و گفت: امید است با ساماندهی سد تنگ سرخ، این سد بتواند به طراوت و شادابی شهر شیراز بیفزاید.
اوهمچنین با بیان اینکه در دو حوزه محرومیت زدایی و آسفالت حرکت بسیار بزرگی در شیراز از اواخر سال گذشته آغاز شد، گفت: در این باره قرارگاه محرومیتزدایی با همکاری مجموعه سپاه فجر فارس، شورای شهر و فرمانداری شهرستان شیراز تشکیل و بودجه خوبی پیشبینی شد.
قائم مقام شهردار شیراز خاطرنشان کرد: طی روزهای آینده بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان از پروژههای محرومیتزدایی به بهرهبرداری میرسد.