کشاورزان لهستانی با تشدید اعتراض‌ها به اقدامات اتحادیه اروپا و دولت کشورشان در کنترل صادرات و واردات، گذرگاه‌های مرزی اوکراین را مسدود کردند. این اقدام اعتراض کی‌یف را در پی داشت.

کشاورزان اروپایی، از جمله کشاورزان لهستانی که سه‌شنبه گذشته، در مرز‌ها با اوکراین دست به اعتراض زده و با ایجاد ترافیک در جاده‌های این مناطق خواستار طرحی برای حفظ معیشت خود شدند که به گفته کی‌یف، به اقدامات جنگی آن آسیب می‌زند، به تظاهرات علیه اقدامات اتحادیه اروپا و دولت لهستان در زمینه صادرات غلات اوکراین دست زده‌اند.

خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داد که کشاورزان لهستانی با کامیون‌ها و تراکتور‌های خود، اقدام به ایجاد ترافیک و مسدودسازی گذرگاه‌های مرزی کرده و تنها به کمک‌های نظامی اجازه عبور و مرور می‌دهند.

جمله «پوتین حساب اوکراین، بروکسل و دولت ما را می‌رسد» بر یکی از پلاکارد‌هایی به چشم می‌خورد که روی تراکتور‌های کشاورزان معترض نصب شده است.

در این میان، کی‌یف می‌گوید صادرات کشاورزی آن از طریق اروپای شرقی به بازار‌های اتحادیه اروپا آسیبی نزده است.
کارکنان شرکت‌های حمل‌ونقل اوکراینی با بدتر شدن اعتراضات در لهستان، گفتند برنامه دارند در سه گذرگاه مسدودشده توسط کشاورزان لهستانی، تجمعات بیست‌وچهارساعته مسالمت‌آمیز برگزار کنند. این اعتراضات قرار است تا ۱۵ مارس ادامه داشته باشد.

لهستان در پس حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، یکی از متحدان سرسخت اوکراین شد، اما این اعتراضات در مرز‌ها روابطشان را خدشه‌دار کرد.

اعتراض کشاورزان لهستانی

دولت جدید لهستان که حامی اتحادیه اروپا است، نسبت به خواسته کشاورزان ابراز همدلی کرده، اما از آن‌ها خواسته است اقداماتی انجام ندهند که به اقدامات جنگی کی‌یف آسیبی بزند.

اوکراین می‌گوید این محاصره‌ها بر توانمندی‌های دفاعی آن اثر می‌گذارد و در خدمت اهداف روسیه است. «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین نیز گفت که این رخداد در مرز‌ها با لهستان، هم‌بستگی دو کشور را هر روز ضعیف‌تر می‌کند. او افزود که تنها ۵ درصد از صادرات کشاورزی اوکراین از طریق مرز‌های لهستان می‌گذرد و این موضوع بیشتر از آن که به غلات مرتبط باشد، سیاسی است.
اگرچه، «میشال کولوچیچاک» معاون وزیر کشاورزی لهستان انتقاد‌های زلنسکی را رد کرده و گفت که خود او می‌تواند بیاید و از نزدیک شاهد مشکلات کشاورزان لهستانی باشد.

اعتراض کشاورزان لهستانی

«جزاف چکیرسکی» وزیر کشاورزی لهستان نیز پیشتر گفته بود که در حال مذاکره با اوکراین است و احتمال دارد تا پایان مارس، توافقی برای محدود کردن واردات انجام شود.

در همین راستا، «مایکولا سولسکی» وزیر کشاورزی اوکراین نیز، روز دوشنبه، گفت که کی‌یف «برای تمامی گزینه‌ها آمادگی دارد» و به دنبال راهکاری «سازنده» است.

از سوی دیگر، «آندژی دودا» در واکنش به اظهارات زلنسکی که گفته بود محاصره کردن صادرات غلات اوکراین «مسخره» است، بیان کرد: من متاسفم که این وضعیت ایجاد شده است. اما از سوی دیگر، از شما می‌خواهم به یاد داشته باشید که لهستان کشوری دموکراتیک است که حق اعتراض در آن وجود دارد و قانون اساسی نیز تضمین‌کننده آن است. اگر اعتراضاتی قانونی انجام شود، با آن مدارا و از آن دفاع می‌شود.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۲ اسفند ۱۴۰۲
لهستانی ها باید با جون و دل از اوکراین بعنوان خط مقدم محافظت کنن
تهدیدات روسیه فقط با شکست در اوکراین از بین میرود
کریمه و تمام مناطق اوکراین باید از روسیه متجاوز خالی شود
آخرین اخبار