تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به موقعیت جغرافیایی منطقه ۱۹ اظهار کرد: این منطقه یکی از مناطق شهری جنوبغربی تهران است. منطقه ۱۹ از سمت غرب به تقاطع بزرگراه آزادگان و ساوه، از سمت شمال و شمالغرب با محورهای جوانه، بزرگراه آیتالله سعیدی و جاده ساوه، از سمت جنوب به بزرگراه آزادگان و حریم جنوب شهر تهران و از سمت شرق نیز به بزرگراه نواب خیابان بهمنیار و بزرگراه تندگویان محدود میشود. منطقه ۱۹ با مناطق ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۲۰ همجوار است و محدوده منطقه ۱۹ حدود ۲۱۰۰ هکتار است ۳ ناحیه در این منطقه واقع است.
وی تصریح کرد: دو ناحیه از منطقه ۱۹ به مساحت حدود ۷۵۰۰ هکتار در حریم منطقه قرار دارد و تقریباً حریم منطقه ۳ برابر محدوده ماست. بخشها و روستاهای زیادی در محدوده قرار دارند. منطقه ۱۹ و حریم آن دروازه ورودی پایتخت جمهوری اسلامی است و اغلب دسترسیهای استانهای مختلف جنوبی، شرقی و غربی منتهی به بزرگراه خلیج فارس میشود که از آنجا وارد تهران میشوند. همچنین مسافران فرودگاه بینالمللی حضرت امام خمینی (ره) از این مسیر وارد پایتخت میشوند.
فرهادی با اشاره به اینکه در گذشته این محدوده، مسیر جاده ابریشم بوده است، افزود: این مسئله نشاندهنده سبقه تاریخی و موقعیت جغرافیایی این محدوده است که یک شناسنامه اقتصادی خوبی را برای منطقه دارد و همین امر منجر به رونق گردش اقتصادی منطقه شده است.
شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به عقبماندگیها در منطقه ۱۹ اظهار کرد: این مسئله برمیگردد به اینکه در گذشته مدیریت شهری ریلگذاری مناسبی را برای منطقه ایجاد نکرده است و این موضوع باعث شده است که مدیریت شهری در آمادهسازی فضای شهر کمی عقبتر از مردم حرکت کند و مدیریت شهری مجبور شده پشت سر مردم مسائل را ساماندهی و پیشبینی کند
وی ادامه داد: همین اتفاقات باعث شده یک سری لکههایی در منطقه ایجاد شود که در محدوده شهری عملاً مزاحمتهای را برای زندگی مردم ایجاد کرده است که میتوان به مشاغل مزاحم از جمله ضایعاتفروشیها اشاره کرد.
فرهادی به زمینهای کشاورزی در مدیریت موقوفه در منطقه اشاره کرد و گفت: وجود این زمینها شرایط خاصی را در این منطقه ایجاد کرده است و زمینها بعضاً بدون اجازه موقوفه خرید و فروش میشود و یک نابسامانی مالکیتی و مدیریتی در حفظ املاک و کاربری و تفکیک املاک ایجاد کرده است و باعث شده که شرایط مالکیتها نظام خاصی نداشته باشد و به همین جهت ساختوسازهای غیرمجاز در منطقه در سالهای گذشته شکل گرفته است.
شهردار منطقه ۱۹ به ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده منطقه ۱۹ اشاره کرد و افزود: در محدودههای خلازیر و مرتضیگرد با این مسئله مواجه بودیم و هستیم که البته اخیرا با برخوردهای سنگینی صورت گرفته این مسئله متوقف شده است.
وی با اعلام این مطلب که هم اکنون ساختمان جدیدی در قالب ساختوسازهای غیرمجاز در محلهای اشاره شده انجام نمیشود، اضافه کرد: در تبصرههای قانونی آمده است که در جاهایی که ملکی ساخته و سکونتی وجود دارد بدون توجه به اینکه ملک اشاره شده مجاز یا غیرمجاز، حریم یا در خارج حریم است باید به آنها انشعابات موقت داده شود.
شهردار منطقه ۱۹ ادامه داد: همین مسئله زمینهای ایجاد میکند که تخلف ایجاد شود و ما نسبت به این مسئله اعتراض داریم.
فرهادی گفت: خوشبختانه در حال حاضر با رای مراجع قضایی این مسئله در حال مدیریت است و بدون اذن شهرداری در محدودههای شهری انشعابی داده نمیشود و شهرداری به املاکی که غیرمجاز ساخته شدهاند انشعاب جدیدی داده نمیشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استفاده از تجهیزات ورزشی در بوستانها رو به افزایش و با استقبال شهروندان روبرو شده اظهار کرد: ۳۲ عدد وسایل ورزش و تندرستی در قالب ۲ ست ۱۶ تایی در بوستانهای نواحی یک و دو گلستان، بستان و ... نصب شده است.
شهردار منطقه ۱۹ با تأکید بر اینکه تجهیز و نگهداشت بوستانها یکی از اولویتهای مهم واحد فضای سبز است، اضافه کرد: با توجه به اینکه نصب وسایل ورزشی در بوستانها و تفرجگاهها گامی مؤثر برای توسعه ورزش شهروندی محسوب میشود، در مجموع ۱۰۰ عدد وسایل ورزشی تا پایان اسفندماه در سایر بوستانها پیشبینی شده است.
فرهادی با اشاره به نصب ۱۳ عدد آلاچیق در بیش از ۱۰ بوستان گفت: این آلاچیقها در بوستانهای شریعتی، بستان، شهیدکاظمی، شهید باکری، شریعتی، شادی، کوثر، شقایق، ۲۲ بهمن، شهدای نعمتآباد، پاتق محله سهیل نصب شد که ضمن ایجاد فضای مناسب برای استراحت شهروندان میتواند محلی برای اقامه نماز مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: به منظور ایجاد نشاط، شادابی و بهبود فضاهای عمومی برای تفریح و بازی کودکان و سپری کردن اوقات فراغت خانوادهها در کنار آنها ۸ دستگاه مجموعه بازی کودکان در بوستانهای شریعتی و شهید باکری نصب و راهاندازی شد.
منبع: تسنیم