نوروز یکی از جشنهای ایران باستان است که پس از گذشت سالیان متمادی هنوز هم باشکوه برگزار میشود. این جشن کهن از دوران قدیم به یادگار مانده است و تاریخچهای غنی دارد. ما ایرانیان برای گرامیداشت چنین روز شگفت انگیزی، آداب و رسوم گوناگونی داریم که هر یک به مولفهای متمایز و حیاتی از فرهنگ کشور عزیزمان اشاره دارد.
یکی از جالبترین آداب و رسوم نوروز برپایی سفره هفت سین است که با هفت عنصر اصلی یعنی سیر، سرکه، سیب، سمنو، سماق، سبزه و سنجد تزئین میشود.
کاشت سبزه شب عید یکی از آداب ویژه نوروز است که بسته به نوع بذر، چند روز پیش از عید نوروز انجام میشود. یکی از جذابترین انواع سبزه عید که زیبایی خاصی به سفره هفت سین میبخشد، سبزه شناور است. امروز قصد داریم نحوه کاشت این نوع سبزه را به شما آموزش دهیم:
دانههای ذرت را به مدت دو روز در آب خیس کنید. یک تنگ را تا نصفه از آب پر کنید و داخل آن را با سنگ و صدف تزئین کنید. یک بشقاب یک بار مصرف به اندازه دهانه تنگ انتخاب کنید و با استفاده از میخ داغ کف آن را پر از سوراخ کنید تا ریشهها بتوانند از زیر ظرف خارج شده و وارد آب شوند. دانههایی که به مدت دو روز در آب خیس کردید، داخل بشقاب بریزید و یک دستمال تمیز روی آنها قرار دهید و آن را مرطوب کنید.
هر بار که دستمال خشک شد، مجدد آن را مرطوب کنید. پس از گذشت سه روز دانههای ذرت جوانه خواهند زد. دستمال را از روی دانهها بردارید. خواهید دید که ریشهها از سوراخهای ظرف عبور کرده اند.
ریشههایی که جهتشان به سمت پایین نیست، به آرامی از سوراخها عبور دهید. سپس ظرف یک بار مصرف حاوی جوانههای ذرت را بر روی دهانه تنگ قرار دهید. ریشهها باید وارد آب شده باشند. هر بار که آب درون تنگ کدر شد، آب آن را تعویض کنید. پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ روز سبزه شما آماده خواهد بود.
میتوانید از انواع بذرها برای این کار استفاده کنید. به عنوان مثال بذر گندم برای سبز شدن به حدود ۱۰ روز زمان نیاز دارید، برای سبز شدن سبزه ماش حدود ۱۲ روز زمان لازم است، برای سبز شدن عدس ۱۵ روز زمان لازم است و تخم آفتابگردان پس از ۱۵ روز سبز میشود. شما میتوانید با توجه به بذری که برای سبز کردن در نظر گرفته اید، در زمان صحیح اقدام به سبز کردن سبزه عید شناور در آب نمایید.
منبع: عصر ایران