شاید یکی از مهمترین دلایلی که آموزش و پرورش را به عنوان مهمترین وزارتخانه در هر کشور میشناسند و سعی میکنند بودجه بالایی را نیز در آن استفاده کنند، آن باشد که این وزارتخانه محلی برای تربیت جوانان و نوجوانانی است که آینده ساز هر کشور هستند.
در کشور ما بیش از ۱۶ میلیون دانش آموز به مدارس میروند و شاید اگر هدف هر کدام از آنها و معلمان و والدین دانش آموزان را برای حضور بچهها در مدرسه بپرسیم، اولین جواب ساختن آیندهای روشن و بهتر باشد. آیندهای که تنها به دست همین جوانان و نوجوانان و آینده سازان کشور ساخته میشود.
این ساختن آینده نمادهای مختلفی دارد. گاهی حضور در المپیادهای علمی، اختراع و ابداعات و کشفیات و کسب افتخار برای کشور و گاهی نیز حضور در مسابقات ورزشی و مذهبی. همه اینها موضوعاتی است که میتوان در آن نقش دهه هشتادی و نودیها را اکنون به خوبی مشاهده کرد.
اما موضوعی جدیتر نیز وجود دارد و به نوعی مسئلهای است که اکنون ارزش به مراتب بیشتری برای همه مردم دارد. حضور در حرکتهای اجتماعی و مشارکتهای عمومی یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید در مدارس به دانش آموزان آموزش دهند و حالا این مشارکت اجتماعی رنگ و بویی ملی و میهنی و مهم به خود گرفته است.
بیش از ۵۹ میلیون نفر در انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان واجد شرایط رای دادن هستند و میتوانند از این حق خود برای مشخص کردن تکلیف آینده کشور استفاده کنند. از این افراد بیش از ۳ و نیم میلیون نفر رای اولیهای انتخابات ۱۱ اسفند هستند؛ رای اولیهایی که در خط مقدم انتخابات هستند.
محمد کاظم انبارلویی عضو حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران درباره ارزش حضور رای اولیها در انتخابات گفت: رای اولیها در صف اول و خط مقدم حضور در انتخابات هستند. من شنیدم مقام معظم رهبری چهارشنبه همین هفته دیداری برای تبیین بیشتر و روشنگری و افزایش مشارکت در آینده انتخابات با رای اولیها خواهند داشت. همه ما منتظریم مشاهده کنیم که مقام معظم رهبری چه دستاوردی برای رای اولیها به طور خاص و برای تمام ملت ایران دارند.
محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان و در ارتباط با اهمیت حضور رای اولیها در انتخابات اظهار کرد: اکنون برای رای اولیها در سراسر کشور جشن تکلیف سیاسی در حال برگزاری است. در ورزشگاه آزادی برای رای اولیهای تهرانی این جشن را برگزار کردیم. ٨ اسفند سال جاری زنگ مجلس را داریم در این برنامه تمام معلمان با متنی که آماده شده مجلس را به دانش آموزان معرفی میکنند.
وی با اشاره به پویش دعوت دانشآموزی برای انتخابات اظهار کرد: در این پویش هر دانشآموزی که در انتخابات شرکت میکند دو نفر را برای شرکت در انتخابات دعوت میکند.
پورثانی گفت: دانش آموزان میتوانند دلنوشته، پادکست و... خود درباره انتظارات از نمایندگان مجلس را به بسیج دانش آموزی مدرسه خود تحویل داده تا ما آنها را به صورت کتابی درآورده و به نمایندگان تحویل دهیم. او ادامه داد: روز چهارشنبه تشکلهای دانش آموزی با وزیر دیدار خواهند داشت.
وی با بیان اینکه موکبهایی در مدارس اخذ رای ایجاد میشود، اظهار کرد: دانش آموزان خبرنگار پانا در روز انتخابات، انتخابات را روایت میکنند.
رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانیهای خود تعبیر جالبی به عنوان جشن تکلیف سیاسی را درباره حضور رای اولیها عنوان کردند. ایشان فرمودند معتقدم جوانها در همه مسائل عمده کشور پیشران و پیشرو هستند. آنها میتوانند دیگران را به جلو ببرند. در انتخابات نیز همین است و همین باید باشد. من انتظارم از جوانان عزیز کشور این است که حرکت به سمت صندوقهای رای و شرکت در آن را جدی بگیرند و هر را که میتوانند ترغیب و فعالیت کنند. خصوصا رای اولیها که عده کثیری رای اولی در هر دورهای داریم و اینها حضورشان در انتخابات مانند جشن تکلیف سیاسی است و حضورشان جدی است و باید جدی گرفته شود.
۱۱ اسفند دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری برگزار میشود و تمامی افرادی که متولد ۱۱ اسفند ۱۳۸۴ به قبل هستند میتوانند در این انتخابات شرکت کنند.