حسین صالحی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای امسال تا کنون هشت کانون بیماری تب برفکی در استان مشاهده شده که با پیگیریها و اقدامات کنترلی اداره کل دامپزشکی استان بیماری در همان کانونها مختومه شده است.
وی اظهار کرد: بیماری تب برفکی یک بیماری با عامل ویروسی و بومی کشور است به طوری که تعدادی از سویههای این ویروس در کشور و به صورت بومی وجود داشته و در گردش است.
صالحی ادامه داد: طبق برنامهریزیهای سازمان دامپزشکی کشور عملیات واکسیناسیون علیه بیماری برفکی دوبار در سال در جمعیت دام سنگین و سبک به صورت تجمعی و رایگان برای کل جمعیت دامی کشور انجام میشود.
بیشتر بخوانید
وی اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد جمعیت دامی استان سالانه دو نوبت علیه بیماری تب برفکی واکسینه میشوند.
صالحی با اشاره به تشابهات در رفتارهای اپیدمیولوژیک ویروس عامل بیماری تب برفکی با ویروس عامل کرونا، ادامه داد: به دلیل سویهها و زیرسویههای زیاد ویروس عامل بیماری تب برفکی (همانند ویروس کرونا) یک دوره واکسناسیون علیه یک سویه خاص تب بر علیه سایر سویهها مقاومت ایجاد نمیکند و در صورت مواجهه دامها با سویههای جدید بیماری در دام ایجاد میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان با بیان اینکه قدرت ایمن سازی واکسن تب برفکی حداکثر چهار الی شش ماه است، گفت: هر شش ماه یکبار واکسیناسیون تب برفکی باید تکرار شود و کنترل این بیماری در یک منطقه و کشور به میزان همکاری دامداران در پوشش صددرصدی واکسیناسیون و رعایت شرایط قرنطینهای و بیوسکیوریتی از جمله ممانعت از جابجایی بدون ضابطه و غیر مجاز دامها دارد.
وی افزود: لازم است دامداران از ورود دامهای جدید به گله دامهای خود خودداری کرده و اگر دام جدیدی از مکان دیگری خریداری کردند این دام حداقل ۲۱ روز در قرنطیه باشد و این دام در مکانی جدا نگهداری شود در صورتی که دامدار اطمینان خاطر از سلامت دام پیدا کرد دام را وارد گله کند.