محمدامین بابایی گفت: آخرین آماری که مرکز آمار در حوزه نرخ بیکاری و بحث مشارکت اعلام کرد پاییز امسال بود. نرخ مشارکت کشور به صورت میانگین در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه در پاییز سال گذشته ۴۱.۵ درصد اعلام شد که این عدد برای استان ۴۴.۴ درصد بود. خوشبختانه در نرخ مشارکت استان از نرخ کشوری بالاتر هستیم. در پاییز ۱۴۰۱ نیز نرخ مشارکت استان از میانگین کشوری بالاتر بود. نرخ مشارکت استان پاییز امسال حدود ۰.۶ درصد نسبت با پاییز ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه درباره نرخ بیکاری در پاییز امسال نیز این نرخ در میانگین کشوری به عدد ۷.۶ درصد رسید که این عدد برای استان ۵.۳ درصد بود که در این زمینه نیز از میانگین کشوری موفقتر عمل کردیم، افزود: نرخ بیکاری استان در پاییز سال گذشته ۴.۹ درصد بود که این عدد امسال نسبت به سال گذشته ۰.۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: خبر خوب اینکه در میانگین نرخ بیکاری در کشور رتبه دوم را داریم؛ به این معنا که پایینتر از ما یک استان با نرخ بیکاری ۵.۱ درصد وجود دارد. در واقع نرخ بیکاری در استان خراسان رضوی بعد از این استان، در پایینترین سطح در بین استانهای کشور قرار دارد.
وی گفت: یکی از مهمترین ابزارها در بحث اشتغال سامانه ملی رصد است. در این سامانه هر دستگاه اجرایی که اشتغالی ایجاد کند نیز در این سامانه ثبت میشود. این سامانه سه مرحله پایش و نظارت دارد. مرحله اول به صورت پیامکی، مرحله دوم تلفنی که توسط مرکز پایش خود سامانه تماس گرفته میشود و مرحله سوم بازدید میدانی است.
بابایی ابراز کرد: تعهد اشتغال ما در سال ۱۴۰۲، ۷۴ هزار و ۱۲۰ نفر بود. بحمدالله تاکنون با عدد ۷۶ هزار و ۳۰۱ نفر، تعهد ۱۰۵ درصدی محقق شده که در سامانه ملی رصد نیز ثبت شده است. پیش بینی میشود تا پایان سال جاری ۲۰ درصد بیش از تعهد تعریف شده، اشتغال در استان ایجاد شود. امیدواریم در این مدت باقی مانده تا پایان سال به این هدف گذاری برسیم.
وی تاکید کرد: این عملکرد توسط دستگاههای اجرایی ثبت میشود و اداره کل کار عنوان دبیرخانه کارگروه اشتغال مسئولیت رصد کردن و گزارش دادن را دارد. یعنی تحت هیچ شرایطی ثبت توسط اداره کار انجام نمیگیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: یکی از مهمترین این اقدامات، برنامه ریزیهای خوب استانداری محترم در تشکیل و راه اندازی قرارگاه هماهنگی بین دستگاههای اقتصادی استان بود. در ذیل آن قرارگاههای مختلفی راه اندازی شد که یکی از آنها قرارگاه اشتغال بود. برنامه ریزیهای صورت گرفته در این قرارگاهها باعث شد تا در دو سال اخیر عملکرد خوبی را در حوزه اشتغال استان شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: طبق آمار مرکز آمار، استان خراسان رضوی در سال قبل نسبت به میانگین کشوری، با ایجاد بیش از ۱۰۶ هزار نفر خالص اشتغال از بین ۲۶۸ هزار و ۳۰۸ نفر خالص اشتغال کشور، رتبه نخست کشور را به دست آورد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: در سامانه رصد نیز آنچه که دستگاههای اجرایی تا پایان فروردین ماه امسال به عنوان فرصتهای شغلی سال قبل ثبت کردند، بیش از ۱۱۶ هزار نفر بود.
وی بیان کرد: امسال نیز با هماهنگی بین دستگاههای اجرایی در استان توسط حوزه معاونت اقتصادی استانداری خراسان رضوی و دبیرخانه کارگروه اشتغال استان و همچنین راه اندازی سامانه صدور مجوزها به صورت آنلاین، دستگاهها و مردم چابکتر عمل کردند. برای مثال در حوزه صدور مجوز مشاغل خانگی در مقام مقایسه، در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، رشد تقریبی ۲۲۲ درصدی را شاهد هستیم. در سال ۱۴۰۰ از طریق سامانه مجوز مشاغل خانگی، ۳ هزار و ۷۱۵ مجوز صادر شد که در سال ۱۴۰۱ با آنلاین شدن صدور مجوزها و آسانی دسترسی مردم، این عدد به ۸ هزار و ۲۵۴ مجوز صادر شده رسید.
بابایی گفت: در سال جاری نیز در ۱۰ ماهه ابتدایی سال، ۷ هزار و ۳۰۶ مجوز صادر شد که در مقایسه با ۱۰ ماهه سال، رشدی حدود ۱۰۶ درصدی را داشته است. این موضوع از استقبال مردم در صدور آنلاین مجوزها حکایت دارد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نکات مثبت حوزه اشتغال در استان، وجود یک زیست بوم کارآفرینی فعال در استان است. به نظر من زیست بوم کارآفرینی استان یه زیست بوم زنده و پویاست که خیلی خوب در حال فعالیت است و همه عوامل این زیست بوم نیز آماده و پای کار هستند. از طرفی هماهنگی که بین دستگاههای اجرایی حوزه اقتصادی استان وجود دارد و ارتباط آنها با بخش خصوصی، نمود خود را در حوزه اشتغال به منصه ظهور و بروز رسانده است.