عبدالحمید کریمی گفت: کوچ عشایر استان فارس به صورت مستمر از طریق ۱۰ اکیپ سیار مدیریت کوچ، متشکل از دو اکیپ در ستاد استان و مابقی در شهرستانهای قشلاقی را اندازی میشود.
او بیان داشت: با توجه به سرد بودن هوا درشهرستانهای ییلاقی و تقویم کوچ بهاره کوچ که از سوی اداره کل منابع طبیعی تنظیم شده است، از عشایر تقاضا داریم تا در این مورد مهم همکاری لازم را با اداره کل امور عشایر فارس و اداره کل منابع طبیعی استان داشته باشند و تا گرم شدن هوا در مناطق ییلاقی و پشت سرگذاشتن سامانه سرما و بارشی و شرایط پیش رو از کوچ زودهنگام پرهیز کنند.
این مقام مسئول در رابطه با تنشهای کم آبی و خشکسالی نیز گفت: عشایر کوچرو به دلیل کمبود بارش و خشکسالی مراتع، جهت تامین علوفه دام در مسیر کوچ دچارمشکلاتی خواهند شد که در این راستا تلاش میگردد، توسط مجموعه تشکلهای عشایری استان فارس شامل یک اتحادیه مرکزی در سطح استان و ۲۳ شرکت تعاونی عشایری، کارخانه خوراک دام فیروزآباد و میدان دام عرضه دام شهرستان ممسنی از نظر میزان علوفه مورد نیاز برای تعلیف دام و همچنین ارزاق عمومی شامل آرد و سایر کالاهای اساسی مورد حمایت قرار گیرند.
او در ادامه افزود: کوچ بهاری عشایر به صورت زمینی از ۵ فروردین ماه آغاز و با توجه به اعلام تقویم زمانبندی کوچ عشایر و اعلام به شهرستان ها، امید است عشایر استان از هر گونه کوچ زود هنگام و بدون برنامه که موجب از بین رفتن مراتع در شهرستانهای ییلاقی میشود پرهیز کنند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه کوچ ماشینی عشایر نیز بر اساس تقویم اعلام شده از طرف اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از ۲۳ اردیبهشت ماه شروع خواهد شد از عشایر خواست تا با هماهنگی ارگانهای ذیربط از جمله دامپزشکی، منابع طبیعی، نیروی انتظامی اقدام به کوچ نمایند.
کریمی با بیان اینکه دامداران عشایر موظف بیمه نمودن، پلاک کوبی و تهیه کارت تردد قبل از کوچ هستند افزود: در صورت اجرا نکردن پلاک گذاری دام نیروی انتظامی دام را به عنوان قاچاق تلقی میکند.
مدیرکل امور عشایر فارس با بیان اینکه تنها مدیریت کوچ بر عهده اداره کل امور عشایر است افزود: یکی از رسالتهای مهم اداره کل امور عشایر ارائه خدمات پشتیبانی به کوچندگان عشایر در حین کوچ است و در همین راستا تمهیدات لازم جهت تامین آب شرب سالم و بهداشتی توسط تانکرهای آبرسانی در حین کوچ و همچنین تامین خوراک دام و سایر ملزومات دیده شده است.