نمایندهی ویژه ریاست جمهوری و سرپرست سفارت ایران در کابل در حاشیه آغاز عملیات اجرایی پروژه «برج فاخر» با سرمایهگذاری شرکت افغانستانی در منطقه آزاد چابهار گفت: یکی از دلایل با اهمیت بودن منطقه آزاد چابهار، نزدیکی به افغانستان، پاکستان و آسیای مرکزی است و از سوی دیگر، کوتاه ترین مسیر به کشور بزرگ اقتصادی چین است.
حسن کاظمی قمی تاکید کرد منطقه آزاد چابهار را به عنوان آغاز یک کریدور بزرگ ترانزینی و منطقه ای تبدیل می کنیم.
حسن کاظمی قمی با بیان این که در دستور کار ما این است که منطقه آزاد چابهار را در بحث اقتصادی تقویت کنیم، ادامه داد: در دستور کار کشور جمهوری اسلامی ایران و مذاکراتی که با مقامات افغاستان و حتی چین صورت گرفته است، بنا داریم که بتوانیم چابهار را به عنوان آغاز یک کریدور بزرگ ترانزینی و منطقه ای، در چارچوب کریدوری که چینی ها دارند، تبدیل کنیم. در حقیقت چابهار می خواهد این نقش بزرگ را در منطقه ایفا کند.
وی اظهار داشت: افغانستان به دلیل شرایط طبیعی که دارد، محصور در خشکی است. سیاست کشور ما این است که این مسیر چابهار را برای شان فراهم کنیم، در این امر، راه آهنی که در حال آماده سازی می باشد، بسیار مهم است؛ مسیر راه آهن به سمت آسیای مرکزی و بعد مستقیما به سمت افغانستان!
این مقام مسئول بیان کرد که در دستور کار ما دو مسیر برای افغانستان تعریف شده که یکی زاهدان به مرز میلک و قندهار است و دیگری هم سمت هرات و از آن جا هم به سمت چین؛ این امر خارج از مسیر مستقیم با آسیای مرکزی است که می خواهد انجام بدهد.
حسن کاظمی قمی با تاکید بر همکاری ها همه جانبه در امور اقتصادی با افغانستان بیان کرد: ایران و مقامات افغانستان با توجه به ضرورتی که وجود دارد، و راهبردی که دو کشور برای توسعه همکاری همه جانبه اقتصادی و تجاری، از جمله سرمایه گذاری مشترک داخل ایران، مرزهای مشترک و داخل افغانستان دارند، تصور ما این است آمادگی هایی که کسب می شود، رفع موانعی است که در قوانین ما است.
وی افزود: رفع موانع، سرمایه افغانستانی ها را در داخل چابهار بیشتر کرده و باعث انگیزه آن ها می شود. عملیات اجرایی پروژه ساخت یک برج 25 طبقه مسکونی، تجاری و هتلینگ در منطقه آزاد چابهار توسط برادران افغانستانی، سرآغاز خوبی خواهد بود.
این در حالی است که روز یک شنبه، 6 حوت، طی مراسمی، عملیات اجرایی پروژه ساخت یک برج 25 طبقه مسکونی، تجاری و هتلینگ در منطقه آزاد چابهار توسط هیئت اقتصادی و تخنیکی افغانستان همراه با حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ریاست جمهوری و سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل و سید وحیدالله حبیبی، معاون مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان، رسما آغاز شد.
این پروژه از سوی حفیظ الله سلطانی، مسئول شرکت ستارگان مهاجر خراسان مدیریت می شود.