حجتالاسلاموالمسلمین مصطفوی نیا در پنجمین نشست ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی استان سیستان و بلوچستان با اشاره بهضرورت اتخاذ راهبردهای قانونی تبلیغات داوطلبان در انتخابات پیشرو بیان کرد: حسب قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیتهای انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی، کلیه داوطلبین ضرورت دارد تا امکانات و منابع تأمین مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی خویش را در سامانه مالی انتخابات ثبت کنند.
وی ادامه داد: در واقع هیچ شخص و یا نامزدی نمیتواند اقدام به دریافت یا پرداخت کمک مالی نقدی یا غیرنقدی جهت تأمین منابع مالی فعالیتهای انتخاباتی و هزینهکرد آنها نماید، مگر به صورتی که در این قانون مقرر شده است.
رئیسکل دادگستری استان سیستان و بلوچستان با اشاره به امکانات و منابع قانونی تأمین مالی تبلیغات اظهار کرد: کلیه هزینههای تبلیغات اعم از نقدی یا غیرنقدی و مستقیم و غیرمستقیم ضرورت دارد تا از محل چهار محور اموال و دارایی شخصی نامزدها، کمکهای احزاب و گروههای سیاسی، کمکهای اشخاص حقیقی ایرانی و منابع و امکانات عمومی که برای انجام فعالیتها و تبلیغات انتخاباتی مجاز است، تأمین شود. علاوه بر این کلیه داوطلبین مطلع باشند که هرگونه دریافت کمک مالی و غیرمالی اشخاص که دارای تابعیت غیرایرانی بوده و یا اشخاصی که به یکی از جرایم اقتصادی محکوم هستند چه در قالب منابع مالی مستقیم و چه از طریق پرداختهای غیرمستقیم، جرمانگاری شده و با متخلفان حسب قوانین و مقررات موضوعه برخورد قانونی به عمل میآید.
رئیس ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی استان گفت: هرگونه پرداخت و کمک نقدی به داوطلبین انتخاباتی باید از طریق اسناد بانکی یا بهصورت الکترونیکی و از طریق شمارهحسابی که در سامانه مالی انتخاب اظهار گردیده، صورت پذیرد و در صورت عدم رعایت الزامات و ضوابط قانونی مقرر در خصوص وجوه پرداختی، نامزدها حق استفاده از آن را نداشته و باید وجوه دریافتی را به پرداختکننده عودت دهند.
حجتالاسلاموالمسلمین مصطفوی نیا خاطرنشان کرد: میزان کمک و هدایای هر شخص حقیقی به یک نامزد یا مجموع نامزدها جهت تأمین هزینههای انتخاباتی، حداکثر به میزان بیست درصد سقف هزینه انتخاباتی هر نامزد است که این میزان در خصوص سقف هزینهکرد تبلیغات حوزه انتخابیه خاش ۵۵۰ میلیون تومان و در حوزههای انتخابیه زاهدان، سراوان، سیستان، ایرانشهر و چابهار حداکثر ۷۵۰ میلیون تومان است.
وی افزود: علاوه بر این محل هزینهکرد هر یک از داوطلبین، مربوط به دایر کردن محل ستاد انتخابات اعم از اجارهبهای آن و هزینههای خدمات و حملونقل و سایر هزینههای متعارف ستاد، هزینههای برپایی تجمع عمومی مرتبط با اهداف انتخاباتی، هزینههای تبلیغات مجاز و هزینه و حقالزحمه نماینده مالی و عوامل اجرایی و کارشناسی ستادها در فعالیتهای انتخاباتی است و هرگونه پرداخت خارج از حوزههای چهارگانه مذکور، انحراف از قانون است.
یادآور میشود؛ در حوزه انتخابیه زاهدان ۱۰۱ داوطلب، در حوزه انتخابیه سیستان ۴۶ داوطلب، در حوزه انتخابیه خاش ۱۳ داوطلب، در حوزه انتخابیه ایرانشهر ۲۴ داوطلب، در حوزه انتخابیه چابهار ۳۰ داوطلب و در حوزه انتخابیه سراوان ۱۵ داوطلب در انتخابات یازدهم اسفندماه به رقابت میپردازند.