سید حسین حسینی گفت: بیش از ۴۵ درصد صید کشور به تونماهیان اختصاص دارد چراکه صیادان کشور ما با بیش از هزار فروند شناور، رتبه اول در غرب اقیانوس هند را به خود اختصاص دادهاند.
او با تاکید بر قابلیتهای دیگر مصرف تونماهیان به جزءکنسرو افزود: در این راستا وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت و بهرهبرداران بخش خصوصی متولیان این امر محسوب میشوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه باید از صید تا سفره را برای افزایش توسعه مصرف آبزیان در کشور رصد کنیم، گفت: یکی دیگر از مواردی که در دستور کار قرار گرفته این است که باید شرایط تازهخوری تونماهی را در کشور فراهم کنیم.
او ادامه داد: به همین منظور استفاده از فناورهای نوین که برخی کشورها مثل ژاپن در آن پیشرو هستند در دستور کار قرار گرفته و با سازمان یونیدو برای انتقال تنکولوژیهای نوین از صید تا فرآوری وارد مذاکره شدهایم.
حسینی گفت: سال گذشته شاهد انتقال مناسب آبزیان از دریا به خشکی توسط کشتی پشتیبان که برای نخستین بار توسط متخصصان ایران به آباندازی شد، بودیم.
او با تأکید بر این که موضوع زنجیره ارزش تونماهیان بسیار حائز اهمیت است، گفت: در حال حاضر تولید تونماهیان کشور ۲۸۲ تن است که بخش اعظم آن در قالب کنسرو به بازار عرضه میشود، در نظر داریم در فاز نخست ۱۰ درصد از این میزان را به صورت تازه وارد سفرههای ایرانیان کنیم و در فازهای بعدی این رقم را به ۵۰ درصد برسانیم.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در حال حاضر ۹۶ هزار تُن ماهیان، تون ماهی صید شده از گونه گیدر است، بنابراین میتوانیم به راحتی به اهداف در نظر گرفته شده تحقق بخشیم.
او در خصوص برنامههای این سازمان برای ارزانسازی قیمت کنسرو تون ماهی نیز گفت: با افزایش واردات و ایجاد تعادل بین صید و واردات، امیدواریم در سال آینده شاهد کاهش قیمت کنسرو تون ماهی و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها باشیم.