نیویورک تایمز در دسامبر ۲۰۲۳ (دیماه) از OpenAI و مایکروسافت بهدلیل نقض کپیرایت شکایت کرد. حالا OpenAI مدعی است که نیویورک تایمز برای بهدستآوردن مدارکی برای پرونده خود، به شخصی پول داده است تا پلتفرمهای این شرکت را هک کند. OpenAI میگوید نیویورک تایمز از روشی موسوم به «مهندسی پرامپت» یا «حملههای تیم قرمز» برای هککردن ChatGPT استفاده کرده است.
براساس گزارش CNBC، شرکت OpenAI ادعا کرده که رسانه نیویورک تایمز کسی را استخدام کرده است تا ChatGPT را هک و ۱۰۰ نمونه از نقض کپیرایت برای پرونده خود فراهم کند. OpenAI در دادگاه فدرال منهتن ادعا کرد که تایمز دهها هزار تلاش برای رسیدن به نتایج بسیار غیرعادی انجام داده است. این کار با اقدامات فریبندهای انجام شده که آشکارا شرایط و قوانین OpenAI را نقض میکند.
هک ChatGPT توسط نیویورک تایمز
منظور اصلی OpenAI از هک درواقع مهندسی پرامپت یا حمله به روش تیمهای قرمز است. مهندسی پرامپت روشی متداول برای آزمایش سطح امنیت و آسیبپذیری سیستمهای هوش مصنوعی محسوب میشود؛ البته نیویورک تایمز این ادعا را رد کرده است.
«ایان کراسبی»، مشاور ارشد نیویورک تایمز، دراینباره گفت: «آنچه OpenAI بهطور عجیبی بهعنوان «هک» توصیف میکند، صرفاً استفاده از محصولات OpenAI برای جستجوی شواهدی است که نشان میدهد آنها آثار دارای کپیرایت تایمز را دزدیده و بازتولید کردهاند. این دقیقاً همان چیزی است که ما پیدا کردهایم. درواقع مقیاس کپیبرداری OpenAI بسیار بزرگتر از ۱۰۰ مثال ذکرشده در شکایت است.»
درپی شکایت دیماه نیویورک تایمز، OpenAI گفته بود: «از آنجایی که امروزه کپیرایت تقریباً هر نوع بیان انسانی ازجمله پستهای وبلاگ، عکسها، تکههای کد و اسناد دولتی را شامل میشود، آموزش مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی بدون آثار دارای کپیرایت غیرممکن است.
ماه گذشته نیز «سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، در داووس سوئیس گفت که از شکایت تایمز «متعجب» شده است، چرا که مدلهای OpenAI نیازی به آموزش با دادههای تایمز ندارند. اگرچه ممکن است دادههای یک ناشر تفاوتی در تواناییهای ChatGPT ایجاد نکند، اما اگر ناشران زیادی دادههای خود را در اختیار این شرکت قرار ندهند، مطمئناً آموزش مدلهای آن با مشکل مواجه خواهد شد.
منبع : دیجیاتو