دهم اسفندماه سال ۱۳۵۷ روزی خاطره انگیز برای مردم قم است روزی که امام (ره) بعد از قریب به ۱۵ سال دوری دوباره به قم عزیمت کردند.

دهم اسفندماه سال ۱۳۵۷ روزی خاطره انگیز برای  قمی هاست؛روزی که انتظار خاستگاه انقلاب به پایان رسید، فیضیه و  اطراف آن،  حتی کیلومترها آن طرف‌تر، اطراف مسجد امام حسن عسکری(ع) و خیابان ارم و تمامی خیابان‌های منتهی به مدرسه فیضیه مملو از جمعیت و مسیر پر از گل و عنبر و دود اسپند است.

زنان با چادرهای گلدار که گوشه آن را به دهان گرفته اند کودک خود را در آغوش گرفته‌اند و برخی از مردان فرزندان خود را بر روی شانه‌ها قرار داده‌اند که در دستانشان عکسی از امام و یا شاخه گلی است و آمده‌اند تا تاریخی ترین لحظه زندگی خود را نظاره گر باشند.

امام خمینی (ره) در دوازدهم ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۵۷ بعد از چندماه اقامت در فرانسه به ایران آمدند و قبل از ورود نیز ایشان در همان فرانسه شورای انقلاب را تشکیل داده بودند که این بدان معنا بود که ایشان کاملا مطمئن بودند که دستگاه پهلوی برچیده می‌شود.

امام بعد از ورود به ایران در مدرسه علوی اقامت کردند و قبل از این که به ایران بیایند از برادر خود آیت الله پسندیده خواسته بودند که منزلی برای ایشان تهیه کند که نه بالای شهر باشد و نه پایین شهر، زیرا نمی‌خواستند در خانه‌های طاغوتی بالای شهر ساکن باشند و از سویی دیگر نمی‌خواستند در پایین شهر باشد که برای رفت و آمد مردم مشکلی ایجاد شود.

مدرسه علوی تقریبا در وسط شهر بود. امام بعد از قریب یک ماه اقامت در تهران در دهم اسفندماه به قم آمدند. که علت اصلی این سفر نیز این بود که ایشان معتقد بودند حالا که دستگاه طاغوتی پرچیده شده و مدیریت اجرایی به افراد مدیر و مدبر سپرده شده و روحانیت به کار خود که همان تبلیغ دین و قانونگذاری بر اساس احکام الهی است،به قم برود.

امام خمینی(ره) مدت یازده  ماه در قم ساکن بودند و در این مدت شاید قریب به هزار جلسه برگزار کردند و انتخاب نخست وزیر و رفراندوم و برخی از اتفاقات دیگر زمانی رخ داد که امام خمینی(ره) در قم ساکن بودند و از همین جا رهبری انقلاب را بر عهده داشتند و همچنین ایشان در این مدت تقریبا هر شب به منزل مبارزان و علما برای بازدید می‌رفتند.



محل اقامت امام خمینی(ره) در قم کجا بود؟

 

امام خمینی(ره) چند روز ابتدایی ورود به قم را در منزل آیت الله اشراقی که در دورشهر واقع بود ساکن بودند و بعد از آن با توجه به این که منزل کوچک بود و امکان پذیرایی از مردمی که به دیدار امام می‌آمدند وجود نداشت، ایشان به منزل آیت الله یزدی که در خیابان بهار و در کنار منزل آیت الله طباطبایی بود نقل مکان کردند که وقتی مردم برای دیدار ایشان می‌آمدند امام از پشت بام منزل با مردم دیدار و سخن می‌گفت.

ایشان بعد از ورود به مدرسه فیضیه رفتند و در جمع مردم سخنرانی کردند و ایشان تاکید داشتند که انقلاب متعلق به مردم است و این مردم هستند که پشتیبان انقلاب بوده و هستند.

با توجه به وجود بارگاه ملکوتی حرم حضرت معصومه(س)، چرا امام خمینی(ره) مدرسه فیضیه را برای سخنرانی انتخاب کردند؟دلیل اول این بود که روحانیون و طلاب مدرسه فیضیه در شکل گیری انقلاب نقش بسزایی داشتند و از سویی دیگر عبور و مرور در مدرسه فیضیه بهتر انجام می‌شود و همچنین امام نمی‌خواستند مانع زیارت مردم شوند و هرکس می‌خواست می‌توانست بعد از زیارت به مدرسه فیضیه برود.

علت بازگشت مجدد امام به تهران چه بود؟

 امام خمینی(ره) آمده بودند که در قم بمانند اما بعد از یازده ماه اقامت یک عارضه قلبی برای ایشان ایجاد شد که دکترهایی که برای ویزیت ایشان به قم آمده بودند تشخیص دادند که ایشان برای درمان باید به تهران برود و همین شد که امام به تهران رفتند و بعد از آن با توجه به شرایط ایجاد شده، امام خمینی(ره) این گونه تشخیص دادند که باید در تهران بمانند و انقلاب را از آنجا اداره کنند.

ضرورت زنده نگاه داشتن  یاد و خاطره روز دهم اسفند ماه

حجت الاسلام محمدرضا قاسمی نیا ،کارشناس مذهبی و فعال رسانه در خصوص ضرورت زنده نگاه داشتن  یاد و خاطره روز دهم اسفند ماه گفت:با توجه به ورود حضرت امام خمینی (ره) در۱۰اسفندماه سال۵۷ به قم و استقبال با شکوه مردم ولایتمدار و عزیز قم  از ایشان، شایسته است برای ماندگاری در تاریخ انقلاب اسلامی و قم  و زنده نگهداشت نام و یاد و فرامین معمار کبیر انقلاب اسلامی این روز دریادها وخاطرات ثبت شود.

وی افزود:دهم اسفندماه، حضرت امام (ره) سخنرانی مهمی در مدرسه علمیه فیضیه درموضوعات مختلفی داشتند واقعا باید این روز زنده و برای  نسل نو تبیین شود چرا که گامی در عرصه جهاد تبیین است.

حجت الاسلام قاسمی نیا عنوان کرد:پیشنهادمی شود در تقویم کشور عنوانی و نامی  هم برایش ثبت گردد و شایسته است تا به  مناسبت این روز تاریخی  و بابرکت برنامه هایی ویژه دراستان برگزار و اجراشود.و از دستگاه ها ونهادهای مربوطه  انتظار می رود باتشکیل دبیرخانه دائمی  درهرسال برای این روز باعظمت برنامه ریزی وهماهنگی هایی داشته باشند. 

وی گفت:حضرت امام حدود یازده ماهی که بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی در قم ساکن بودند مقطعی دیگر از تاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی است چرا که تصمیمات ومصوباتی تاریخی به ثبت رسید و تشکیل نهادها و ارگان هایی مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،بسیج،جهادسازندگی و نهضت سوادآموزی و روز جمهوری اسلامی از افتخارات آن زمان وحضور تاریخی ایشان  درقم بوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار