یک مطالعه علمی توسط یک مجله وابسته به اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا نشان داده است که مکانی با کمترین گرانش در جهان در قله نوادو هواسکاران - پرو واقع شده است، جایی که این نیرو به ۹.۷۶۳۹ متر بر ثانیه کاهش مییابد، یعنی کمی کمتر از مقدار متوسط روی زمین که ۹.۸۰۷ متر بر ثانیه است.
بر اساس بررسیهای انجام شده، این مطالعه در نوع خود اولین نمونه از گرانش در «مقیاسهای فوق دقیق» بوده است. برخلاف قله نوادو در پرو، این مطالعه همچنین مکانی را که قویترین نیروی گرانشی در کل زمین را دارد، در سطح اقیانوس منجمد شمالی است.
این تفاوت گرانش بین قطب شمال و منطقه هوآسکاران به این معنی است که اگر فردی از ارتفاع ۱۰۰ متری در هر یک از این نقاط سقوط کند، که بعید است، ۱۶ میلی ثانیه پس از سقوط در قطب شمال، در پرو به زمین خواهد رسید.
اگرچه در نگاه اول به نظر میرسد که نتایج این مطالعه دادههایی هستند که فقط در سطح علمی تأثیر دارند، اما حقیقت این است که دانستن تغییرات گرانش روی زمین در زمینههایی مانند: مهندسی آبی، سیستمهای ماهوارهای یا بهبود مقیاسهای فضایی کاربرد دارد.
از سوی دیگر، این اطلاعات امکان تصحیح مدلهای گرانشی موجود را فراهم میکند. این امر بر کالیبراسیون مقیاسهای دقیق مرتبط با لرزه سنجها یا نجوم و در زمینههایی مانند توپوگرافی، ژئوفیزیک، مهندسی و ... تأثیر میگذارد.
منبع: ارم نیوز