نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: هفته منابع طبیعی فرصتی برای بیان حساسیتها و شکنندگیهای این حوزه است.
وی افزود: در حوزه منابع طبیعی دیگر صحبت از امنیت غذایی نیست بلکه حرف از اقتدار غذایی است که با حمایت از منابع طبیعی، بخش دامپروری و کشاورزی و منابع آبی و خاکی میسر میشود.
نصرآبادی ادامه داد: منابع طبیعی و حراست از آن در توسعه پایدار، ماندگاری جمعیت و … نقش مهمی دارد که در این راستا نیازمند فرهنگ سازی هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به طرح مردمی یک میلیارد درخت اظهار کرد: سهم خراسان جنوبی در این طرح کاشت ۱۶ میلیون درخت است و همچنین در سال ۱۴۰۲ دو میلیون و ۱۷۵ تولید نهال داشتهایم و ۳۴۳ هزار و ۱۴۱ کاشت نهال داشتهایم.
نصرآبادی با بیان اینکه این طرحها در ۲۹ روستای استان اجرایی شده که نقش بسزایی در نگهداشت جمعیت داشته است، اظهار کرد: از مجموع پروژههای افتتاحی، ۱۱ پروژه آبخیزداری و مابقی بیابانزدایی و کاشت نهال است.
وی با اشاره به برنامههای هفته منابع طبیعی بیان کرد: پویشهای نهالکاری در سطح جامعه به ویژه خانوادهها، مراسم کاشت نهال با مشارکت شهرداری، برگزاری نشست علمی با دانشجویان و هیئت علمی از جمله برنامههای پیش بینی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی، با اشاره به شرایط آب و هوایی و اقلیم استان، بیان کرد: مقابله با پدیدههایی اعم از فرسایش خاک، خشکسالی و دیگر پدیدههای ناشی از تغییر اقلیم نیازمند فرهنگسازی و مشارکت مردمی است.
نصرآبادی با بیان اینکه ۱۲۶ پویش مردمی از اقشار مختلف برای نهالکاری داشتهایم، افزود: همچنین مقرر شده بر اساس تفاهمنامهای با بسیج و سپاه، ۳۰ هزار اصله درخت کاشت شود.
وی بیان کرد: با همکاری شرکت آبفای استان و در راستای استفاده از پساب فاضلاب بیرجند، ۶ هزار اصله نهال غیر مثمر در ۲۷ هکتار کاشت شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی یادآور شد: افرایش کانونهای فرسایش بادی به ۳۲ را در خراسان جنوبی را داشتهایم که متأسفانه به دنبال خشکسالیهای چند ساله رخ داده است.