علی امرایی روز سه شنبه گفت: با استفاده از هوش مصنوعی اکتشاف و استخراج پهنههای معدنی بر اساس استفاده از فناوری هوش مصنوعی، شناسایی محدوده، عمق، کانسارها و لایههای زمینشناسی با دقت بسیار بالا انجام میشود.
وی ادامه داد: عبور از شیوههای کنونی استخراج انفجاری به سمت روشها با کمترین هدررفت مواد معدنی و استخراج اصولی بر پایه بیشترین بهرهبرداری از تودههای معدنی همراه با رعایت دقیقتر الگوهای زیستمحیطی از دیگر مزایای استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فولاد است.
مدیر عامل فولاد سنگان خراسان گفت: در فرآیندهای عملیاتی تولید نیز هوش مصنوعی در افزایش کیفیت محصولات، افزایش بهره وری و مدیریت زمان و به طور کلی از ابتدای زنجیره تولید تا انتقال، تولید و بازرگانی و حملونقل را متحول میکند و تحول در زنجیره تامین کالا و خدمات، شیوههای نوین انبارداری و حتی ظهور ماشینآلات صنعتی خودران دیگر دور از تصور نیست.
به گفته وی، هوش مصنوعی موجب کم رنگ شدن عوامل انسانی و ایجاد تحول درحوزههای مختلف فضای کسب و کار و به خصوص صنعت فولاد میشود.
وی تصریح کرد: بنابراین سالهای آینده دوران رشد کارگران فنی و کارشناسانی است که از فناوری هوش مصنوعی و علوم جدید برخوردار هستند. وابستگی صنعت و اقتصاد و استفاده روزافزون حوزه صنعت تاثیرات جدی بر حوزه اقتصاد و سودآوری شرکتهای صنعتی و معدنی دارد و رقابت اقتصادی در سالهای آینده به میزان استفاده از هوش مصنوعی و بهرهمندی از مزایای آن بستگی دارد.
امرایی گفت: بر این اساس بهره گیری از ظرفیت هوش مصنوعی یک ضرورت انکارناپذیر توسعه کمی و کیفی و تحول بخشهای مختلف و به خصوص صنعتی فولاد در سطح کشور و به تبع آن مجتمع سنگان است.
وی اظهار کرد: همزمانی توسعه فناوری هوش مصنوعی با انقلاب چهارم صنعتی، جهان را به سمت یک جهش علمی- تکنولوژیکی بزرگ در سالهای آتی سوق داده است و تاثیر هوش مصنوعی بر حوزههای مختلف علوم و جامعه بشری غیر قابل انکار است.
این صاحبنظر مسائل اقتصادی و صنعت فولاد کشور افزود: هوش مصنوعی به واسطه مصنوعی بودن و مخلوق بودنش توسط انسان، اکنون ماهیتی ابزار گونه دارد که در عرصههای مختلف اقتصادی، صنعتی، هوا فضا، نظامی، پزشکی، علوم کامپیوتر و علم داده و حتی علوم انسانی تاثیرگذار است.
شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان رضوی به عنوان یکی از شرکتهای تابعه فولاد مبارکه اصفهان در منطقه سنگان شهرستان خواف فعال است.