گازرسانی یکی از زیرساختهای توسعهای با هدف فراهم کردن رفاه در روستاها است که علاوه بر بهبود وضعیت زندگی روستاییان نقش مهمی در مهاجرت معکوس و توسعه فعالیتهای کشاورزی، دامی و گردشگری دارد. توسعه زیرساختی که میتوان گفت در دولت مردمی شتاب بیشتری گرفت و گواه آن فعالیت بیتوقف عملیات گازرسانی به روستاهایی دور و نزدیکی است که زمانی تصور گازدار شدنشان دور از ذهن بود. از روستاهای ییلاق جواهرده تا گَلیَنِ در دهستان جنترودبار که میتوان گفت دورترین روستای دهستان جنترودبار به شمار میرود.
از ۶۳ شهر مازندران ۵۹ شهر مازندران گازرسانی شده و از مجموع سه هزار و ۶۰۰ روستا سه هزار روستا با قابلیت گازرسانی به ۲ هزار و ۶۰۰ روستا گازرسانی صورت گرفته است و گازرسانی به ۴۰۰ روستای باقیمانده تا پایان این دولت انجام می شود.
در این دولت ۱۰۰ درصد عملیات گازرسانی به ۱۰۹ روستا انجام شد و گازرسانی به ۱۳۰ روستا در سالجاری انجام می شود.
به گزارش شرکت گاز مازندران علاوه بر مناطق یادشده در رامسر برای گازرسانی به مناطق کوهستانی ۲ هزار و سه هزار استان با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی اقدامات در حال انجام است.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران میزان اعتبار صرف شده برای عملیات گازرسانی خطوط انتقال در دولت سیزدهم را ۴۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
قاسم مایلی در گزارشی به رسانه ها اعلام کرد : در ۲ سال اخیر ۱۲۰ هزار مشترک به مجموع یک میلیون و ۵۵۰ هزار مشترک قبلی این استان اضافه شده است.
به گفته وی ۹۰۰ کیلومتر خطوط لوله تغذیه و توزیع گاز در مازندران اجرا شد که به ویژه این خطوط در مناطق محروم و صعب العبور انجام شده است.
رییس اداره گاز شهرستان رامسر روز چهارشنبه در تشریح عملیات گازرسانی به روستاهای منطقه جواهرده، دالخانی و جنت رودبار رامسر به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به عزم دولت در جهت بهرهمندی روستاها از انرژی سبز عملیات گازرسانی در کل کشور و به دنبال آن در این خطه سرسبز با شتاب زیاد در حال انجام است و طبق تعهدات پیمانکاران برج ۱۰ سال ۱۴۰۳ عملیات گازرسانی و علمکگذاری در این مناطق به طور کامل انجام میشود.
مجتبی عشوری با بیان اینکه تعداد ۱۵ روستای ییلاق جواهرده به طول ۲۴ کیلومتر شامل محور و مقصد سال ۱۴۰۳ از نعمت گاز بهرهمند میشوند افزود: به دلیل اینکه مسیر لولهگذاری طولانی است پیمانکارهای متعددی در نقاط مختلف این منطقه در حال عملیات لولهگذاری و حفاری هستند.
وی با بیان اینکه در محور جواهرده یک پیمانکار با پیشرفت فیزیکی حدود ۹۷ درصد و با اعتبار ۲۴۰ میلیارد ریال عملیات حفاری و لولهگذاری خطوط تغذیه را انجام داده است تصریح کرد: این پروژه جزو خط فشار قوی گازرسانی محسوب میشود و سه ایستگاه تیبیاس پنج هزار و ۱۰ هزار در این منطقه جانمایی شده که از طریق این ایستگاهها تمام مناطق داخل محور از نعمت گاز بهرهمند میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در محل روستای جواهرده نیز پیمانکار دیگری با اعتبار ۱۶۰ میلیارد ریال مشغول عملیات گازرسانی و شبکهگذاری است که از ۳۸ کیلومتر تعهدی که برای این پروژه دارد تا کنون حدود چهار کیلومتر را انجام داده است.
وی خط لوله انتقال گازِ در منطقه دالخانی و جنترودبار تا روستای گَلیَن را حدود ۹۰ کیلومتر اعلام و اضافه کرد: در این محدوده نیز گاز رسانی به ۳۵ روستا با حضور سه پیمانکار در حال انجام است.
عشوری با بیان اینکه فاز ۲ گازرسانی در محور دالخانی با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال در حال انجام است، گفت: تعهدات این پیمانکار حدود ۲۱هزار و ۵۰۰ متر است که از این میزان حدود پنج هزار متر انجام شده است. در فاز سه عملیات حفاری و لولهگذاری از روستای اکراسر تا سرمشک با اعتبار ۳۷۰ میلیارد ریال در حال انجام است که از حدود ۲۹ هزار و ۵۰۰ متر لولهگذاری با توجه به سخت بودن مسیر حدود ۲ هزار متر انجام شده است. در فاز یک این پروژه روستای جلو تا انباردار را دربرمیگیرد عملیات گازرسانی با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال رو به اتمام است و تنها ۲ مورد شامل عبور از رودخانه و نصب خرک باقی مانده است.
وی با بیان اینکه گازرسانی به محور اشکورات نیز در دستور کار دولت مردمی سیزدهم قرار دارد، تصریح کرد : به دلیل اینکه بخشی از این منطقه در مازندران و بخشی در استان گیلان قرار دارد هماهنگیها پیرامون نقشهبرداری منطقه در حال انجام است که با پیگیریهای بعدی عملیات گازرسانی در این منطقه نیز اجرایی میشود.
از ۶۳ شهر مازندران ۵۹ شهر مازندران گازرسانی شده و از مجموع سه هزار و ۶۰۰ روستا سه هزار روستا با قابلیت گازرسانی به ۲ هزار و ۶۰۰ روستا گازرسانی صورت گرفته است و گازرسانی به ۴۰۰ روستای باقیمانده تا پایان این دولت انجام می شود.
به گفته مدیرعامل شرکت گاز مازندران برای گازرسانی به مناطق کوهستانی ۲ هزار و سه هزار استان با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریالی اقدامات در حال انجام است.
شهرستان رامسر در غرب مازندران واقع شده است.