ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، گفت که ساخت یک سیستم بندری موقت، «با هدف تسریع کمک به غزه» حدود ۶۰ روز طول میکشد.
رایدر با بیان اینکه عملیات گسترده ایالات متحده به حضور سربازان و ملوانان نیاز دارد، افزود: مأموریت مذکور مستلزم مشارکت تقریباً ۱۰۰۰ سرباز است. وی اطمینان داد که حتی برای لحظهای حتی برای ایمن سازی اسکله، حتی یک سرباز پا به ساحل غزه نخواهد گذاشت و عملیات در فراساحل انجام خواهد شد.
پیش از این جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز ضمن اعلام ساخت اسکله موقت در غزه گفته بود چکمههای سربازان آمریکایی روی خاک فلسطین نخواهد بود.
رایدر ادعا کرد که انتظار میرود پس از عملیاتی شدن اسکله موقت بندری «تحویل روزانه حدود ۲ میلیون غذا به مردم غزه» تسهیل شود.
نکته قابل توجه این است که آمریکا متحد اصلی اسرائیل در عملیات نسل کشی مداوم رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان در غزه بوده است. کشوری که از آغاز جنگ نسل کشی خود علیه غزه میلیاردها دلار تسلیحات به اسرائیل ارسال کرده است، مطمئناً توانایی اعمال فشار بر این نهاد را دارد و خواستار آتش بس فوری و ورود بدون محدودیت کمکهای بشردوستانه است.
در همین حال، فلسطینیها نسبت به طرح اتحادیه اروپا برای کریدور دریایی و طرح آمریکا برای اسکله ابراز تردید کردهاند و نگرانند که چنین اقداماتی مقدمهای برای حضور نظامی بینالمللی در خاک فلسطین و اخراج فلسطینیها به بهانههای مختلف باشد.
در تناقض آشکار، در حالی که رایدر مدعی بود که مسئول تامین امنیت اسکله همچنان نامشخص است، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به خبرنگاران گفت که «اسرائیل» مسئول تامین امنیت بندر موقت خواهد بود. در صورت اثبات، همان اشغالگری که در پس کشتار جمعی، نسل کشی، گرسنگی قحطی، هزاران نفر از مردم غزه و آوارگی اجباری در غزه قرار دارد، مسئول امنیت همان بندری خواهد بود که برای ورود کمکها به آن ساخته شده است.
مقامات اسرائیلی هنوز این جزئیات را تایید نکردهاند، اگرچه از اعلام بایدن در مورد کریدور دریایی برای کمک استقبال کردند.
رایدر، با این حال، اشاره کرد که واشنگتن در حال مذاکره با کشورهای متحد آمریکا برای نهایی کردن این جزئیات است. این سخنگو اعلام کرد که هیچ برآورد هزینهای صورت نگرفته و فاش کرد که ایالات متحده همچنین در حال مذاکره با سازمانهای غیر دولتی، گروههای کمک رسانی و سازمان ملل برای تدارکات و تحویل کمکها است.