دکتر حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در این مجمع گفت: در حوزه سلامت که بسیار مهم و گسترده است، به استان هرمزگان در سطح وزارت بهداشت فراتر از یک استان معمولی نگاه میشود که به واسطه توانمندیهای استان است.
وی افزود: مجمع سلامت برای ما بسیار مهم است و اهمیت آن زمانی بیشتر میشود که سلامت را فقط در بخش درمان نبینیم و پیشگیری و بهداشتمحوری بیشتر درک شود.
دکتر فرشیدی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بارها بر تقدم پیشگیری بر درمان تاکید کردهاند، اضافه کرد: رئیس جمهور نیز در تمام مواردی که درمورد سلامت و اجتماع محوری مطرح میشود میگویند که ما سلامت را پیشگیری میدانیم و آنچه ما در حوزه بهداشت خرج میکنیم، هزینه کردن نیست بلکه سرمایهگذاری است.
معاون وزیر بهداشت عنوان کرد: جوانی جمعیت از دغدغههای بسیار مهم مقام معظم رهبری و مهمترین دغدغه وزارت بهداشت است.
دکتر فرشیدی با بیان اینکه ما موضوع مادر باردار را به جای زن باردار مطرح کردهایم، گفت: اگر بخواهیم انسان سالم داشته باشیم باید به مادر باردار اهمیت بدهیم.
وی افزود: مولفههای اجتماعی تاثیرگذار بر سلامت را باید خوب بشناسیم و با استفاده از آن سلامت همگانی را پیش ببریم.
این مقام مسئول گفت: مشارکت مردم نیز باید در نظر گرفته شود و اگر ما تصمیمی میگیریم مردم باید در آن نقش داشته باشند.
معاون وزیر بهداشت گفت: در تعریف سلامت به سلامت جسمانی، اجتماعی و روانی توجه میشود که حوزه سلامت روانی با افزایش مراکز سراج (مراکز سلامت روان و اجتماعی) با مشارکت فرمانداریها خدماتی به مردم داده میشود و تعداد این مراکز در کشور تا پایان سال به ۱۰۰مرکز میرسد.
وی افزود: همچنین سلامت معنوی از ارکان مهم سلامت است که باید بیشتر به آن توجه شود.
دکتر فرشیدی گفت: مجمع سلامت استان میتواند بر مشارکت اجتماعی، مشارکت مردم، مردمیسازی حوزه سلامت و همچنین مولفههایی که بر سلامت موثرند تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به آغاز واکسیناسیون پنوموک در استان هرمزگان عنوان کرد: اگر واکسیناسیون پنوموک را داشته باشیم بیش از ۱۰۰۰ مرگ را کم میکند. این واکسیناسیون منبعی مالی احتیاج دارد که دولت پای کار آمده است.
معاون وزیر بهداشت اظهار امیدواری کرد: تا عید فطر استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان واکسینه شوند.
رشد یک و ۹۵ صدم درصدی موالید در سال ۱۴۰۲
دکتر غلامعلی جاودان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه مجمع سلامت استان فرصتی برای مرور مسائل سلامت استان است گفت: شعار امسال مجمع سلامت استان، جوانی جمعیت است.
دکتر جاودان افزود: مقام معظم رهبری سلامت را جزو مسائل درجه یک کشور بیان کردند و جایگاه ویژهای برای آن قائل هستند. رییس جمهور نیز هزینه در حوزه سلامت را سرمایهگذاری میدانند. همچنین وزیر بهداشت خدمت در حوزه بهداشت و درمان را از مقدسترین خدمتها میدانند.
وی اضافه کرد: همکاری همه جانبه برای ارتقا سلامت و توانمندسازی آحاد جامعه در زمینه سلامت از سیاستهای مورد توجه دولتهاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه محققین یکی از مهمترین عوامل در حوزه سرمایه اجتماعی را سلامت و بهداشت و درمان میدانند، اظهار کرد: سلامت در زمینههای مختلف بر دولتها تاثیر دارد؛ چراکه محور توسعه، انسان سالم است.
دکتر جاودان گفت: در طول انقلاب اسلامی خدمات بزرگی در کشور و در هرمزگان انجام شده و پیشرفتهای زیاد این زمینه را مرهون تلاشهای انقلاب در حوزه سلامت مردم هستیم.
وی با بیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری بر بازسازی و تقویت شبکه بهداشت درمان است، افزود: دولت مردمی نیز در این زمینه تاکیدات ویژهای داشتند و خدمات خوبی در این زمینه انجام شده است. مسئولان و مدیران ادارات استان نیز توجه ویژهای به سلامت و بهداشت و درمان دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار کرد: استان هرمزگان ۱۳ شهرستان دارد و جمعیتی بیش از ۲ میلیون نفر را در خود جای میدهد و جزایری با فاصله از هم دارد که خدمترسانی را سختتر میکند.
وی بیان کرد: در حوزه آموزش، در بندرعباس، بندرلنگه، میناب و بستک ۹ دانشکده و مجتمع آموزش عالی سلامت داریم. ۳۶۵۰ نفر دانشجو و ۳۲۴ عضو هیئت علمی داریم و در ۵۶ کد رشته تحصیلی تربیت دانشجو را انجام میدهیم.
این مقام مسئول با اشاره به پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه گفت: در زمینه اعتباربخشی نیز در حوزه علوم پزشکی توانستهایم کسب اعتبار کنیم.
دکتر جاودان افزود: در حوزه تحقیقات مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد و آزمایشگاههای تحقیقات و در حوزه بهداشت خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت و ... را داریم.
وی گفت: در حوزه پزشک، مراقبت سلامت، مراقب روان و ... ۶هزار میلیارد ریال خدمت به مردم استان داده شده است.
دکتر جاودان افزود: شاخص مهم برای ما مرگومیر نوزادان و سلامت مادران است که ۱/۹۵ درصد رشد موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل داشتهایم.
وی گفت: در زمینه تغذیه، کم وزنی، کوتاه قدی و لاغری چالشهایی داریم و مردم نیاز به حمایت بیشتری دارند و امیدواریم خیرین نیز به کمک ما بیایند.
این مقام مسئول درمورد پوشش واکسیناسیون در استان عنوان کرد: یکی از مواردی که به جمع واکسنها اضافه شد، واکسن پنوموک بود که با حمایت وزارت بهداشت برای اولین بار در کشور در بندرخمیر شروع شد.
رئیس دانشگاه افزود: در زمینه سایر بیماریهایی که وجود دارد مواردی که هزینه سلامت را بالا میبرد، بیماری غیرواگیر از جمله دیابت و فشارخون است. همچنین بیماریهای قلبی عروقی از شایعترین علل مرگ و میر در استان است که باید به آنها توجه جدی شود.
دکتر جاودان با اشاره به برنامههای دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان گفت: ۲۴۴ پروژه در دولت مردمی تاکنون افتتاح شده و ۱۹۸ پروژه در حال ساخت است. برنامههایی که دولت در دست اجرا دارد شامل بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی است که بیش از ۸۵درصد پیشرفت داشته و امیدواریم با حمایت مسئولان در سال آینده شاهد بهره برداری آن باشیم. همچنین بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی میناب و بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره را نیز در دست ساخت داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه در زمینه کادر درمان در استان کمبود داریم، اضافه کرد: ۲۰۰۶ نفر مجوز استخدام داشتیم که متاسفانه این تعداد شرکتکننده نداشتیم و امیدواریم افراد بیشتری در آزمونها شرکت کنند.
وی اظهار کرد: در زمینه اورژانس پیشبیمارستانی امیدواریم به زودی آمبولانسهای جدید به ناوگان اورژانس ما اضافه شود.
دکتر جاودان ضمن تشکر از زحمات خیرین و سازمانهای مردمنهاد گفت: خیرین در زمینههای مختلف مشارکت
داشتهاند و از آنها میخواهیم که در زمینه آموزشی و
خوابگاههای دانشجویی هم به کمک ما بیایند. امیدواریم با حمایت مسئولان و خیران بتوانیم کیفیت ارائه خدمت را باتوجه به محرومیتهای استان بالاتر ببریم.
وی افزود: در زمینه تجهیزات اهدایی، ۲۴۸ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ از سوی خیرین به دانشگاه اهدا شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۱۳۹۳۶ زوج نابارور در استان شناسایی شده و برای درمان به سطوح بالاتر ارجاع داده شدند، عنوان کرد: بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی و تاکید مقام معظم رهبری بر جوانی جمعیت اقدامات زیادی در استان هرمزگان در این راستا انجام شده است که شامل: راهاندازی درمانگاههای ناباروری، شناسایی زوجهای نابارور و کمک به درمان آنها، آموزش فرزندآوری و ازدواج سالم و تشویق جامعه به داشتن فرزند بیشتر میباشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مجمع سلامت هرمزگان:
حکمرانی بهداشت و سلامت مسئلهای جدی است که دنیا به آن توجه دارد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان ضمن گرامیداشت یاد شهدای سلامت، گفت: امنیت در جهان حرف اول را میزند و اهمیت امنیت برای همه حکمرانان در اولویت است.
دکتر احسان کامرانی، با اشاره به اینکه ائمه اطهار نیز سلامت را در کنار امنیت گذاشتهاند، افزود: سلامت بسیار اهمیت دارد و وظیفه هر حکمرانی است که سلامت را در اولویت قرار دهد.
وی با بیان اینکه استاندار ۲۲ بسته توسعه و پیشرفت در استان تعریف کردهاند، اظهار کرد: در سه بسته اولْ آموزش، آب و بهداشت و درمان در اولویت قرار دارد و اگر بخواهیم توسعه و پیشرفتی داشته باشیم باید به این موارد توجه کنیم.
نیروی انسانی در اولویت هر جامعهای قرار دارد و باید به آن بویژه نیروی انسانی جوان توجه شود و جا دارد خیرین استان در این زمینه کمک بیشتری کنند.
معاون استاندار هرمزگان عنوان کرد: حکمرانی بهداشت و سلامت مسئلهای است که دنیا به آن توجه دارد چراکه همه جوانب از جمله جنبههای اجتماعی و اقتصادی در آن نهفته است.
دکتر کامرانی با بیان اینکه در این مجمع نقش بانوان خیلی برجسته است و باید از ظرفیت آنها در حوزه سلامت کمک بگیریم، افزود: سعی میکنیم که جلسات مجمع سلامت را به خوبی دنبال کرده و همه ظرفیتهای استان را پای کار بیاوریم.
کارشناس صنایع آرد ایران با اشاره به راه اندازی کارخانه آرد در هرمزگان و بروز رسانی تجهیزات این واحد صنعتی گفت: از تولیدات این کارخانه آرد بربری، آرد نول، آرد تافتون و لواش، آرد ستاره فانتزی (مخصوص نانهای حجیم و نیمه حجیم)، آرد سنگک و آرد کامل می باشد که همگی از استانداردهای بالایی برخوردار است.
ربیع نژاد با اشاره به جزئیات و خصوصیات آرد کامل و همچنین اهمیت آن در سبد غذایی خانواده ها عنوان کرد: آرد کامل آردی است که از آسیاب دانه گندم یعنی تمامی اجزای فوق بدونه هیچ حذف و اضافه ای بدست آمده باشد.
وی اضافه کرد: گندم دارای سه لایه بیرونی، پوسته و لایه آلرون و مغز گندم ( آندوسپروم) است و پوسته گندم ۹ درصد ،آلرون ۸ درصد و آندوسپروم ۸۰ درصد از وزن خشک گندم را به خود اختصاص داده و ۳ درصد دیگر مربوط به جوانه گندم است که در طرفین طولی دانهی گندم وجود دارد.
کارشناس صنایع آرد ایران تصریح کرد: قسمت عمده پوسته گندم سلولز یا فیبر است که علاوه بر وجود ویتامین های گروه B دارای ۳ درصد مواد معدنی مثل آهن ، روی ، منیزیم و کلسیم است ، اما ۱۸ درصد ویتامین ها و ۹ درصد مواد لیپیدی ( چرب) نهفته در ساختار گندم در لایه آلرون وجود دارد.
در پایان مهندس بنگلی، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، بیانیه مجمع را قرائت کرد. به دنبال آن از خیرین و داوطلبان سلامت استان تقدیر و بیانیه مجمع به دست مسئولان حاضر امضا شد.