امیررضا رجبی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای اسفندماه سال جاری تاکنون، ۳ هزار و ۵۴۰ بازرسی از واحدهای صنفی، تولیدی و عرضه کالا در خراسان رضوی انجام گرفته است.
وی اولویت طرح نظارت بر بازار ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۳ خراسان رضوی را استرداد وجه مازاد دریافتی از مشتریان شاکی دانست و گفت: این موضوع به صورت ویژه در ۴ پایگاه ثابت رسیدگی به شکایات در اطراف حرم مطهر رضوی با حضور روسای شعب تعزیرات حکومتی رسیدگی میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: هفت پایگاه ثابت نظارت و بازرسی ویژه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۳ در مشهد پیش بینی شده است که پایگاه شماره یک در خیابان امام رضا (ع) (حدفاصل میدان بیت المقدس تا کوچه شماره ۲ خیابان امام رضا (ع))، پایگاه شماره ۲ در خیابان شیرازی (چهارراه شهدا، مقابل باغ نادری هتل امیر)، پایگاه شماره ۳ واقع در خیابان نواب صفوی (ابتدای خیابان شارستان هتل حیات شرق) قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه فعالیت این پایگاهها از ۲۰ اسفندماه آغاز میشود، بیان کرد: پایگاه شماره ۴ در ساختمان شهرداری، پایگاه شماره ۵ در ایستگاه راه آهن، پایگاه شماره ۶ در پایانه مسافربری امام رضا (ع) و پایگاه شماره ۷ در فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد قرار خواهند گرفت.
رجبی اظهار کرد: نمایندگان ۱۴ دستگاه اجرایی در ۷ پایگاه نظارتی مزبور حضور دارند که شامل اداره کل صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، بسیج اصناف، اتاق اصناف، اداره کل میراث فرهنگی، تعزیرات حکومتی، تاکسیرانی، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل استاندارد، شرکت پخش فرآوردههای نفتی، جامعه هتلداران و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی میشود.
وی بیان کرد: هزار و ۲۰۰ بازرس از ۱۴ دستگاه اجرایی استان در طرح نظارتی ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ در خراسان رضوی حضور دارند که ۴۵۰ نفر از این تعداد در مشهد فعالیت میکنند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به پوشش محورهای ارتباطی منتهی به مشهد در ایام پایانی سال و نوروز توسط بازرسان دستگاههای اجرایی ادامه داد: کمیته نظارت و بازرسی و تنظیم بازار در شهرستانهای استان تشکیل شده است و بر محورهای ارتباطی تا مشهد نظارت میکنند.
وی افزود: بازرسان در سه محور اصلی از سمت غرب، جنوب غربی، جنوب شرقی مشهد و ۲ محور فرعی به سمت مشهد و همچنین محورهای مرزی شهرستانهای تایباد، تربت جام و فریمان به سمت مشهد در روزهای تعطیل و غیرتعطیل حضور داشته و بر روند عرضه کالا و خدمات به مسافران نظارت میکنند.
رجبی بیان کرد: پیش بینی تأمین کالاهای مورد نیاز مردم در ایام پایانی سال و نوروز ۱۴۰۳ و رمضان برای جمعیتی به تعداد هشت میلیون نفر توسط سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی انجام گرفته و ذخیرهسازی شده است.
وی کالاهای مزبور را شامل مرغ و تخم مرغ، برنج و سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی، آرد و روغن، شکر، قند و آب نبات، شیر و پنیر و ماست ذکر کرد و گفت: کالاهای صنعتی پیش بینی شده برای جمعیت مزبور نیز شامل محصولات سلولزی، روغن موتور بنزینی و دیزلی، آب معدنی، نوشابه، ماکارونی، محصولات شوینده و بهداشتی است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در ایام رمضان و نوروز به ۹۴ نانوایی در اطراف حرم مطهر امام رضا (ع) سهمیه ویژه آرد اختصاص یافته تا علاوه بر ساعات همیشگی از شب تا سحر نیز به پخت نان مبادرت ورزند. همچنین هشت نانوایی سیار نیز در اطراف حرم مطهر رضوی فعال میشوند.
وی گفت: اتاق اصناف مشهد با ۷۰۰ واحد صنفی قرارداد منعقد کرده است تا ۲۰ قلم کالای اساسی مورد نیاز مردم را با قیمت مصوب و حتی کمتر از آن در ماه رمضان و نوروز به شهروندان و زائران عرضه کنند.