حسین رجبی دادستان مرکز قزوین گفت: فریضه روزه یکی از واجبات دین مبین اسلام است و با توجه به اصل هشتم قانون اساسی و تکالیف مقرر در آیین دادرسی کیفری، روزه خواری حرام و ممنوع بوده و طبق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی نیز برای افرادی که در انظار و اماکن عمومی روزه خواری کرده و تظاهر به عمل حرام کنند، مجازاتهایی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به لزوم اهتمام بیشتر به فریضه امر به معروف و نهی از منکر، حفظ شعائر دینی و به منظور جلوگیری از هتک حرمت و روزه خواری در ملاء عام و پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاریهای اجتماعی، دستورالعملهای لازم به تمامی مراجع انتظامی و دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
رجبی اضافه کرد: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با عید نوروز و جهت حفظ حرمت این ماه مقرر شده که با هماهنگیهای صورت گرفته توسط اصناف و اماکن عمومی، مراکز ویژهای جهت ارائه خدمات به مسافران نوروزی در سطح استان تعیین شود.
این مسئول با بیان اینکه اتومبیل افراد حریم خصوص تلقی نمیشود و تظاهر به روزه خواری در خودرو نیز مشمول برخورد قانونی خواهد بود. گفت: پلیس اماکن عمومی ضمن نظارت بر مراکز فروش مواد غذایی در سطح شهرها بویژه در پایانههای حمل و نقل، رویکرد اصلی خود را آموزش تذکر و ارشاد قانونی قرار داده و در صورت عدم تاثیر اقدامات پیشگیرانه موظف به برخورد مناسب قانونی با حفظ کرامت انسانی است.
دادستان مرکز قزوین عنوان کرد: به منظور تسریع در رسیدگی به پروندههای تشکیل شده در خصوص روزه خواری، شعبات ویژه در دادسرا تعیین شده و گزارشها در ساعات غیر اداری نیز به نظر قضات کشیک ارسال میشود.