سردار محمدی در جمع خبرنگاران به عمده فعالیتهای پلیس از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون اشاره کرد و گفت: پلیس امسال در مهار و کنترل سرقت نسبت به پارسال موفقیتهای چشمگیری کسب کرده است به طوری که در میزان کشفیات سرقت ۲ درصد رشد داشته ایم و در زمینه متلاشی کردن باند سرقت هم با ۶ درصد افزایش، ۶۵۳ باند سرقت را متلاشی کرده ایم که این آمار پارسال ۶۱۸ فقره بود.
به گفته وی در این بازه زمانی ۸ هزار سارق هم در حوزههای مختلف سرقتی دستگیر شده و در اختیار مراجع قضایی قرار گرفته است.
وی به آمار بالای نزاع دسته جمعی و فردی در آذربایجان شرقی هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه این استان از این لحاظ در رتبههای بالای کشوری قرار دارد که باید در کنار اعمال قوانین بازدارنده با فرهنگ سازی برای کاهش آمار نزاع در استان اقدامات موثر صورت گیرد و در این میان رسانهها میتوانند بازوی کمکی برای پلیس باشند.
فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی در خصوص سرقت از اماکن خصوصی به ویژه خانه باغها هم گفت: سرقت از این اماکن به علت سهل انگاری صاحبان، همواره پلیس را درگیر میکند در حالی که با انجام اقدامات امنیتی لازم همانند نصب دوربین و تجهیز کامل ملک به ادوات حفاظتی، میتوان از هر گونه سرقت جلوگیری کرد، علاوه بر اماکن خصوصی، سهل انگاری صاحبان خودرو هم که بی محابا خودروی خود را برای خرید و با عملی لحظهای در معابر و خیابانها رها میکنند، دردسر ساز شده و پلیس را مدتها درگیر میکند، در حالی که رعایت برخی موارد ایمنی همچون قفل کردن خودرو و نصب قفل پدال مانع سرقت خودرو میشود.
سردارمحمدی به بالا بودن میزان کلاهبرداری اقتصادی در استان هم گریزی زد و گفت: پلیس امنیت اقتصادی در ۱۱ ماه گذشته هزار و ۱۳۵ پرونده تخلف اقتصادی به ارزش ۴۲۶ میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان تشکیل شده و ۱۲۳ نفر هم دستگیر شده اند ضمن این که ۸۹۸ خودرو با بار قاچاق هم کشف و ضبط شده است و علاوه بر این هزار و ۵۸۹ خودروی شوتی هم که هیجارشکنی کرده و در کارهای بزهکارانه عمل میکردند توقیف و به پارکینگ هدایت شده است، اما بدیهی است با بالا بردن اطلاعات مردم در خصوص چگونگی معامله صحیح، این موضوع هم به یقین در استان مرتفع میشود.
وی در حوزه پلیس فنا هم به افزایش آمار تخلفات این حوزه هم اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۶۶۶ نفر را به خاطر تخلفات جرائم مجازی دستگیر کرده ایم، اما آنچه عامل بروز تخلفات مجازی میشود این است که مردم در معاملات مجازی بدون اطلاع کافی و بررسیهای دقیق و کامل اقدام میکنند و در نتیجه متضرر میشوند.
وی از مردم خواست از بازکردن لینکهای آلوده و مشکوک خودداری کنند و علاوه بر این کارتهای بانکی شخصی خود را در اختیار افراد غیر قرار ندهند.
فرمانده انتظامی استان به افزایش ۲۵ درصدی کشفیات مواد مخدر در استان از ابتدای امسال تاکنون در مقایسه با پارسال هم اشاره کرد و گفت: در تشکیل پرونده مربوط به این حوزه هم ۴ درصد رشد داشتیم و این نشان میدهد همگان به خصوص والدین باید با آگاهی بیشتر فرزندان خود را نسبت به مصرف مواد مخدر و تبعات ناشی از آن آگاه کنند تا در کمند اعتیاد گرفتار نشوند.
سردار محمدی با اشاره به استقرار پلیس در مرزهای جلفا و نوردوز گفت: در حوزه تخلفات گمرکی هم با تشکیل ۲۱۹ پرونده به ارزش ۵۵۰ میلیارد تومان اقدام موثری را برای جلوگیری از قاچاق انواع کالا از این مبادی کرده است.
وی در ادامه فوریتهای پلیس ۱۱۰ از ابتدای امسال تاکنون را یادآور شد و گفت: در تعداد کل تماس با این سامانه در این بازه زمانی ۸ درصد افزایش داشتیم که ۷ درصد از تماسهای صورت گرفته با ۱۱۰ منجر به عملیات پلیس شده است.
وی همچنین در رابطه با تصادفات منجر به فوت درون شهری و برون شهری هم گفت: آمار امسال نسبت به پارسال افزایش داشته است که اغلب بر اثر سرعت غیرمجاز و رفتارهای غیرمتعارف رانندگان بوده است از این رو لازم است برای کاستن از میزان تصادفات رسانهها به عنوان یار و یاور پلیس در زمینه فرهنگ سازی برای رانندگی ایمن فعالتر از قبل باشند و دیگر نهادها از جمله شهرداریها هم با افزایش خودروهای عمومی، نصب دوربینهای ثبت تخلفات و تابلوهای راهنمایی و رانندگی نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.
فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی با بیان این که در حوزه مقابلهی پلیس با اراذل و اوباش افزایش قابل توجهی داشتیم گفت: پلیس با تمام توان و بدون هیچ ملاحظهای با متجاوزان به حریم مردم و آرامش آحاد جامعه برخورد خواهد کرد و اعلام میکند که هر گونهه عربده و قمه کشی و رفتارهای مشابه خط قرمز پلیس تلقی میشود و به جد با خاطیان برخورد خواهیم کرد به طوری که امسال حدود ۴۰۹ نفر از اراذل و اوباش را دستگیر کرده و به دستگاه قضا سپردیم.
سردار محمدی به میزان تماسهای صورت گرفته با سامانه ۱۹۷ هم اشاره کرد و گفت: مردم در تماسهای خود کمترین شکایات را از پلیس داشتند و بیشترین تماس به تقدیر و تشکر از پلیس اختصاص داشت.
وی گفت: تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز موجب شده پلیس در این ایام و تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ علاوه بر حضور در حوزه شهری و برون شهری برای هدایت مسافران بر رستورانها جهت پذیرایی از میهمانان و گردشگران نوروزی ورود کند و اقدامات مقتضی را برای راهنمایی و هدایت مسافران به رستورانهای دارای مجوز در ماه مبارک رمضان انجام دهد ضمن این که با روزه خواران هم برخورد خواهد کرد.
وی در پایان تاکید کرد: ارتباط تنگاتنگ پلیس و رسانه در ایجاد محیطی امن برای مردم اثرگذار است و ما دست یاری خود را به سوی صاحبان قلم دراز میکنیم تا این بستر بهتر و بیشتر از پیش فراهم شود.