آقای رنجبر به تشدید اقدامات مقابلهای در مبادی ورودی و خروجی و همچنین اجرای طرح ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر در استان آذربایجان شرقی اشاره و اظهار کرد: این طرحها از ۱۵ اسفند آغاز شده و تا ۳۱ فروردین ماه ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه پدیده شوم مواد مخدر و روان گردانها نسل بشر را تهدید میکند گفت: ۲۰۰ کشور قربانی این پدیده بوده و ۳۰۰ میلیون نفر به طور مستقیم درگیر آن هستند.
آقای رنجبر با بیان اینکه کشورمان در مسیر ترانزیت این کالا قرار دارد افزود: قرارگرفتن در همسایگی کشوری که سالانه بیش از ۹ هزار تن مواد مخدر تولید میکند خطرات بسیاری دارد و کشور ما به تنهایی و بدون کمک دیگر کشورها در مقابل تهدیدات ناشی از مواد مخدر ایستاده است.
وی اضافه کرد: مواد مخدر در کنار آسیبهای و خسارات مالی که به دنبال دارد موجب افزایش بیماریهای جسمی، روانی و عفونی میشود ضمن اینکه ۶۵ درصد همسرآزاری ها، ۵۵ درصد طلاق ها، ۳۰ درصد کودک آزاریها و ۲۵ درصد قتلهای عمد به نوعی با اعتیاد و مواد مخدر در ارتباط هستند.
آقای رنجبر بیان کرد: به رغم اینکه نزدیک به ۴ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر داده ایم، اما مواد مخدر همچنان وجود دارد و دلیل این موجودیت تقاضا برای آن است از این رو یکی از راهکارهای اصلی برای برون رفت از این پدیده شوم و تهدیداتش تلاش برای کاهش تقاضاست.
وی به طرح ساماندهی محلات آسیب پذیر در استان اشاره کرد و گفت: این محلات شناسایی و شناسنامه دار شده اند و جمعیت ساکن در این محلات تحت آموزش قرار میگیرند تا آنها را نسبت به اثرات و عواقب شیوع اعتیاد و مصرف مواد مخدر آشنا کنیم.
آقای رنجبر از اجرای طرح نوروزی مبارزه و جمع آوری خرده فروشان و ساماندهی معتادن متجاهر در این ایام خبر داد و گفت: قانون مبارزه با مواد مخدر با توجه به تنوع مواد مخدر موجود در جوامع و تغییر لحظهای آنها باید لحظه به لحظه تغییر کند.
وی همچنین از وجود ۲۸۳ مرکز درمانی اعتیاد در استان خبر داد و گفت: از مجموع ۱۵۰ هزار معتادی که در استان وجود دارد ۶۹ هزار نفر در این مراکز درمانی تحت درمان قرار دارند.