فداکار استاندار کرمان در جلسه ستاد راهبردی کاهش تصادفات استان کرمان بر لزوم نظارت جدی دستگاههای مربوطه بر جادهها تأکید کرد و گفت: این دستگاه ها باید برای کاهش تلفات جادهای به ویژه در ایامنوروز، روزانه میزان تردد در جادهها را رصد کنند.
وی با تاکید بر اینکه با رانندگان متخلف برخورد جدی شود، اظهار داشت: وضعیت جوی و راههای استان را مرتب اطلاع رسانی و روشنایی وردی شهرها ساماندهی شود.
استاندار کرمان با بیان این مطلب که تعداد تلفات استان کرمان نسبت به ترددها کاهش یافته است، عنوان کرد: شوتیها و پلاک مخدوشها مدتی جادههای استان را ناامن کرده بودند که با اقدامات پلیس اکنون این امر بسیار کاهش یافته است.
مصطفی آیتالهیموسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نیز در جلسه ستاد راهبردی کاهش تصادفات استان کرمان با اشاره به تشدید کنترل پلیس و برخورد با رانندگان متخلف بدون اغماض، گفت: استفاده از تمام امکانات موجود به منظور اصلاح نقاط پرحادثه با اولویت اقدامهای کم هزینه و زود بازده یکی از طرحهای کاهش تصادفات است که طی پارسال اقداماتی در این زمینه صورت گرفت و میزان تصادفات کاهش یافت و این طرح امسال هم دنبال میشود.
وی حضور نیروهای هلال احمر و پلیس در نقاط حادثه خیز، آماده باش شهرداریها و واحدهای آش نشانی، اطلاع رسانی مناسب و به موقع شرایط جوی در محورهای مواصلاتی، ارسال پیامک تهیه شده از سوی کارگروه ترویج فرهنگ ترافیک، استفاده از ظرفیت نیروهای بسیج به عنوان همیاران پلیس، آماده باش کامل مراکز درمانی و حضور پزشکان و توقف عملیات عمرانی استان را از دیگر طرحهای کاهش تصادفات در ایام نوروز برشمرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به آمار مقایسهای تلفات سوانح رانندگی استان کرمان در ۱۱ ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل، گفت: براساس گزارش پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۱ در این بازه زمانی در استان کرمان هزار و ۱۷۱ نفر و امسال هزار و ۲۶۴ نفر در حوادث رانندگی جان باختند.
موسوی با بیان این مطلب که ۵۷ درصد علل تصادفات عامل انسانی است، افزود: در ۱۱ ماهه امسال ۹۱۷ نفر در جادههای برون شهری، ۹۹ نفر در محورهای روستایی و ۲۴۸ نفر در معابر درون شهری استان جان باخته اند.
وی با بیان این مطلب که استان کرمان در زمینه تلفات جادهای در رتبه نهم کشوری قرار دارد، در ادامه با اشاره به مقایسه آمار جانباختگان سوانح رانندگی در سطح کشور و استان کرمان (طی سالهای ۱۳۹۶ لغایت ده ماهه امسال) تصریح کرد: در این بازه زمانی تردد کشور یک درصد رشد داشته، اما ۵.۸ درصد رشد تلفات دارد و استان کرمان در همین مدت زمان ۲۱ رشد تردد دارد و رشد تلفات آن ۷.۹ درصد است.
احسان عراقی زاده مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده برای سفرهای نوروزی، گفت: نصب نرم افزار سپهتن، پیش فروش بلیت سفرها، پویش سفرهای نوروزی، اجرای برنامههای فرهنگی، کمپین ۶۰-۳۰ (ساماندهی ورودیهای شهرها) از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه حمل و نقل عمومی مسافر است.
وی افزود: در راستای کاهش تصادفات در ایام نوروز انجمن مجتمعهای خدماتی – رفاهی تشکیل شده و همچنین برنامه ریزی برای برپایی حدود ۴۰ سیاه چادر در مسیرها و اقدامات ایمنی و ترافیک انجام شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان بیان کرد: از ۱۲ نقطه حادثه خیز شمال استان ۹ نقطه آن در امسال رفع شده و سه نقطه دیگر را سعی داریم قبل از نوروز رفع کنیم.
محمودی مدیرکل راهداری جنوب استان با مقایسه متوفیان ۱۱ ماهه جنوب استان کرمان نسبت به مدت مشابه سال گذشته اظهار کرد: براساس آمار پزشک قانونی در سال جاری ۳۷۷ و در سال گذشته در این مدت ۳۲۸ مورد فوتی در محورهای جنوب استان داشتیم که رشد ۱۵ درصدی را نشان میدهد.
وی از افزایش ۲۲ درصدی ترددها در جنوب استان خبر داد و عنوان کرد: بخش زیادی از تصادفات ما مربوط به قاچاق سوخت و اتباع بیگانه است.
در این جلسه فرماندهان پلیس راه شمال و جنوب استان و فرمانده پلیس راهور گزارشی از اقدامات انجام شده طی امسال در حوزه ترافیک ارائه کردند.