دانشمندان در پی تحقیقات خود موفق به یافتن مواردی شدهاند که میتواند به آنها در رسیدن به منابع نامحدود انرژی کمک کند. محققان برای رسیدن به منابع نامحدود انرژی، پیشنهاد کردهاند تا اولین سفر به مرکز زمین صورت بگیرد. آنها میخواهند فرصتهای بیپایان انرژی را از زیر پای انسان حفر کرده و پیدا کنند. در واقع دانشمندان قصد دارند تا استفاده از انرژی زمین گرمایی را توسعه داده و آن را به یک منبع بینهایت انرژی تبدیل کنند. در این زمینه فعالیتهای مختلفی صورت گرفته که در این مطلب به بررسی آنها میپردازیم.
اولین اقدامات برای منابع نامحدود از سرزمین یخ و آتش
طبق گزارشهای منتشرشده، قرار است ایسلند، سرزمین یخچالها و آتشفشانها، در سال ۲۰۲۶ اولین تونل جهان به یک اتاقک ماگما را راهاندازی کند. طبق این گزارش دانشمندان پیشنهاد دادهاند تا دو تونل به سمت یک مخزن سنگ مایع حفر کنند. یکی از آنها اندازهگیریهای مختلفی از ماگما را در اختیار خواهد گذاشت و با دیگری هم میتوان انرژی زمین گرمایی خارج شده را افزایش داد. این در واقع اولین سفر به مرکز زمین خواهد بود. یافتن مخازن ماگما معمولا فعالیت دشواری است، اما یک شرکت برق ایسلندی به طور عجیبی در سال ۲۰۰۹ به یکی از آتشفشانهای فعال در جهان یعنی کرافلا در شمال شرقی ایسلند برخورد کرد. کرافلا تنها ۲۱۰۴ متر از سطح زمین فاصله دارد. حفاری این تونل تا ۲ سال دیگر آغاز خواهد شد. محققان باید در این مدت، حسگرها و تجهیزاتی را که بتوانند دما و فشار اتاقک ماگما را تحمل کنند، طراحی کنند. با عملی شدن این پروژه همچنین میتوان بسیاری از آتشفشانها را پیشبینی کرد.
هم برای تولید انرژی و هم پیشبینی زمینلرزه
در واقع انرژی زمین گرمایی، یکی از منابع پاک و تجدیدپذیری است که هزینه کمتری هم در مقایسه با دیگر منابع انرژی دارد. ایده حفاری برای رسیدن به اتاقک ماگما، پروژه جدیدی نیست و قبلا هم چندین بار انجام شده که در بعضی از آنها موفقیتآمیز بوده است. با عملی شدن این پروژه، در آینده شاهد حفاریهایی خواهیم بود که میتوانند هم برای تولید انرژی و هم حتی برای پیشبینی زمینلرزه مورد استفاده قرار بگیرند. به احتمال زیاد یکی از این مکانها خط الراس میانی اقیانوس اطلس که یکی از مناطق شکاف اقیانوسی است، خواهد بود. در واقع انرژی زمین گرمایی، غول عظیمی است که برای استفاده از آن باید یاد گرفت چگونه آن را مهار کرد. با مهار کردن این غول عظیم، به منابع نامحدود انرژی دست پیدا کردهایم.
منبع: روزنامه خراسان