مدیرگروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی استان اصفهان گفت: با توجه به اهمیت ایام نوروز و مصادف شدن این ایام با ماه مبارک رمضان، طرحهای نظارتی ویژهای به منظور بررسی و بازرسی با هدف تأمین سلامت مردم و مسافران نوروزی در مراکزی از جمله مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، مراکز غذایی و اماکن عمومی و مراکز بین راهی در دستور کار قرار دارد.
سیدمهدی میرجهانیان افزود: طرح رسمی بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مراکز عمومی نیز به صورت همزمان در سراسر کشور به مدت ۴۰ روز از پانزدهم اسفند آغاز شده و تا بیستوپنجم فروردین ادامه خواهد داشت و در این طرح با هدف تأمین امنیت مواد غذایی و بهداشت، تمام اماکن حساس از جمله مراکز تهیه و توزیع، مراکز عمومی و وسایل نقلیه عمومی، ترمینالها و اماکن بین راهی مورد بررسی قرار میگیرند.
او گفت: به صورت میانگین در این طرح، حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ گروه فعالیت خواهند داشت و در شهر اصفهان نیز به صورت روزانه حداقل شاهد فعالیت ۱۰ گروه خواهیم بود؛ ساعات فعالیت این گروهها تقسیمبندی شده و بازدیدها به صورت صبحگاهی، عصرگاهی و شبانگاهی اجرایی خواهد شد.
میر جهانیان با بیان اینکه طرحهای خاص نظارتی برای اقلام خاص مانند گز و عسل نیز در دستور کار است، گفت: در این زمینه در صورتی که تخلفاتی وجود داشته باشد، برخوردها و پیگیریهای قانونی انجام میشود و در صورت لزوم، نمونهبرداری از موادغذایی و افزودنیها انجام خواهد شد.
مدیرگروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی استان اصفهان با اشاره به بررسی شرایط محیطی در بازرسیهای انجام شده اضافه کرد: در طرح بازرسی اولیه انجام شده از پانزدهم دی تا پانزدهم بهمن، در سطح استان حدود ۷ هزار بازدید انجام شد که از این تعداد، ۲۲۰ مورد به مراجع قضائی معرفی و ۹۱ مورد پلمب انجام شد، همچنین ۲۸۴ مورد بازرسی مشترک با سایر ارگانها صورت گرفت و حدود ۴۰ تن موادغذایی فاسد و غیرقابل مصرف کشف شد.
میرجهانیان با اشاره به انجام ۲۷۱ مورد نمونهبرداری غذایی و بیش از ۷ هزار مورد سنجش پرتابل افزود: همچنین در این مدت به ۵۰ مورد شکایت رسیدگی شده و شهروندان میتوانند در صورت داشتن شکایت، موارد را با سامانه تلفنی ۱۹۰ در میان بگذارند.