محمدرسول سماکچی عضو هیات مدیره کانون کارفرمایی کشور و عضو کمیته دستمزد شورایعالی کار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تاکنون ۸ جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار تشکیل شده است که چهار جلسه اول کمیته دستمزد برای مزد منطقهای وصنایع مختلف داشتیم. در جلسات اعلام کردیم که علاوه بر نرخ ملی حداقل دستمزد، مبالغی با توجه به مناطق مختلف کشور یا نوع صنایع با درصدهای متفاوت افزوده شود و این موضوع به نفع کارگران شاغل بود.
وی افزود: متاسفانه نمایندگان کارگری پذیرای این موضوع نبودند و بقیه جلسات در مورد سبد معیشت بود که نمایندگان کارفرمایان چند منبع برای تعیین سبد معیشت داشتند که اولا مواد غذایی مورد نیاز افراد برای تامین کالری لازم برای کارکردن آنچه انستیتو تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرده است مورد تایید ما است و ثانیا قیمت ها، آنچه مرکز آمار که رسمیترین موسسه اعلام نرخ هاست مورد تایید ما است.
وی افزود: با توجه به قبول و اجماع همه بر اینکه کارگران دردهک ۴ هستند وخانوار ۳/۳ مورد تایید ما است. سبد معیشت هر رقمی باشد مورد تایید است ولی سبد معیشتی که از مجاری قانونی نباشد مورد تایید نیست.
وی گفت: در انجام وظایف قانونی نمایندگان کارفرمایان تحت تاثیر دولت قرارمی گیرند و باید توجه داشت رقم سبد معیشتی تعیین میگردد همه بر عهده کارفرمایان نیست دولت طبق قانون اساسی وظایفی دارد مانند حل مشکل مسکن، تحصیل و درمان از وظیفه دولت است که باید به کارفرمایان کمک کند.
وی گفت: در مورد مسکن کارگران اگر زمین و تسهیلات دولت بدهد کارفرمایان حتما با تعاونیهای کارگری همکاری لازم را خواهند داشت آنچه مسلم است کارفرمایان نیاز شدید به کارگران عزیز دارند و تا کارگر نباشد کارفرمایی وجود ندارد و هرچه کارگر راضی باشد وضعیت تولید بهتر خواهد شد.
سماکچی در پایان گفت: کارگران وکارفرمایان به مثابه یک خانواده خوب و پیشرو هستند و کارفرمایان هیچ تعارضی با کارگران ندارند ولی عدهای بیرون از کارگاهها هستند دوست دارند بین این دوقشر که هم خانواده هستند تعارض ایجاد کنند.
لطفا سانسور نکنید پیامای قبلی منو سانسور کردید
تورم بوجود میاد و تولید به صرفه نمیشه و صادرات قطع میشه
اگه دستمزد اضافه نشه
کارگر دل به کار نمیده و سراغ اسنپ و دلالی میره
اقتصاد ایران فروپاشیده.راه نجاتی هم نیست
? پاسخ
امسال صابخونه ام کرایه رو ۱۰۰ درصد افزایش داده اونوقت باید حقوق من کارگر ۲۰ درصد بیشتر بشه !!! تازه مالیات من قبل از واریز حقوقم کسر میشه اما اینا چی؟؟؟؟
نمی دونم این ها نماینده های مردم هستن یا عده ی خواص
به نظر من الان دزد ها قابل احتراما تا اینها حتی کارفرمایان هم این ارقام را قبول ندارن
نه زمین میدهند،نه حقوقی که بشه خرید نه خودرو میدهند نه اجازه واردات نه اموزش درست نه وسایلی برای اموزش و کلی نه دیگه
شرف به دزد .
انوقت خودشون میفهمن که حقوق باید ۳۰م بذارن تا اقتصاد نخوابه
چی شد پس حرفهای قبل از انتخابات چی بود چی شد
متاسفانه دولت و نمایندگان کارفرما نه به قانون پایبند هستند و نه میگذارند که طبق مذاکرات سه جانبه بر حسب عدالت حقوق کارگران تعین شود وبه معنی واقعی کلمه دارند به کارگر ظلم میکنند
سال ۸۰ حقوق کارگر ساده ۵۴ هزار تومان بود سکه تمام بهار هم۵۶ هزار تومان بود حالا حقوق کارگر ساده شده ۵میلیون ۳۰۸ هزار و سکه شده ۳۵ میلیون یعنی دولت ها در حق کارگران ظلم کردند
چه زود دیر شود جوان مملکت پیر شود.
بعد خودتون دارین عیش و نوش می کنید ما باید بد بختی ی شما رو جمع کنیم اگر خدایی باشد تاوان این همه بدبختی ما رو از شما خواهد گرفت
همه جا دست سرمایه دار برای ضایع کردن حقوق کارگر بازه
اقتصاد کشور ما دهه های متوالی دچار مشکل بوده و حتی از زمان پهلوی هم مشکل داشته ایم. اما تحریم ها و جنگ باعث شکاف اقتصادی بیشتر شده و رانت ها و فساد های مستمر مسئولان نیز اوضاع را حادتر کرده است. مشکل اقتصاد ما بر میگرده به فرهنگ ما. فرهنگ تنبلی ، رشوه ، سپردن کارها به افراد غیر متخصص ، خودخواهی و سود جویی و ...... تا فرهنگ ما اصلاح نشه اقتصاد ما هم اصلاح نخواهد شد.