پنج ماه پس از آغاز حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اشغالگران نه تنها باعث شهید شدن غیرنظامیان و تخریب خانهها، بلکه باعث بروز بلایا و اثرات زیستمحیطی در این منطقه شدهاند که میتوان آن را همیشگی توصیف کرد. کارشناسان متخصص معتقدند این تهاجم اثرات فاجعه باری بر خاک، آبهای زیرزمینی و حتی هوا داشته است.
بزاساس گزارس العربی الجدید، نوار غزه در منطقه مدیترانه قرار دارد، که هیات بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC) اعلام کرده است که یکی از مناطقی در جهان است که بیشترین تأثیر را از تغییرات آب و هوا، شرایط خشکسالی و موج گرمای شدید میبیند.
در حالی که دمای کره زمین از دوران پیش از صنعتی شدن ۱.۱ درجه سانتیگراد افزایش یافته، درجه حرارت در فلسطین ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
در مطالعهای که برای ارزیابی وضعیت زیست محیطی نوار غزه درست دو ماه پس از تجاوز تهیه شده و در مجله Social Science Research Network منتشر شد، محققان گفتند ۲۸۱۰۰۰ تن دی اکسید کربن در دو ماه اول جنگ تولید شد که بیش از ۹۹ درصد آن به دلیل بمباران هوایی رژیم صهیونیستی و تهاجم زمینی به نوار غزه بود.
بر اساس این مطالعه، هزینه کربن (هزینه کربن، روشی برای اعمال هزینه بر آلودگیهای ناشی از کربن است) بازسازی نوار غزه بسیار زیاد است.
هشام ربیع، کارشناس خاک و اقلیم در وزارت محیط زیست مصر در مصاحبهای به العربی الجدید گفت که ارزیابی زیست محیطی واقعی از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه هنوز انجام نشده است و انجام آن دشوار است. چراکه در حال حاضر، به خصوص که ماشین جنگ ادامه دارد و بمباران متوقف نشده است.
ربیع اعلام کرد که وضعیت زیست محیطی نوار غزه با توجه به محاصره و اقدامات رژیم صهیونیستی و سیاستهای تهدید کننده آب، قبل از تجاوز، با توجه به افزایش سطح آب دریاها و خشکسالی که منطقه را تحت تأثیر قرار داده است، بد بود.
او در ادامه گفت که وضعیت زیست محیطی در نوار محاصره غزه اکنون فاجعه بارتر از وضعیتی است که در این مطالعه نشان داده شده است. بنابراین، نیاز فوری به مطالعات کاربردی بیشتر، نمونه برداری از خاک، آب، هوا و گیاهان غزه برای بررسی آنها و آشکار کردن مشکلات واقعی زیست محیطی ناشی از حملات صهیونیستها به نوار وجود دارد.